Forbudet vil gjelde all bruk av åpen ild utendørs.

— Bakgrunnen er OBS-varselet fra meteorologene og at det har vært tørt lenge. I tillegg er det vind, og det kommer til å fortsette å være tørt og vindfullt. Derfor vil vi være føre var, og innfører ildforbud med virkning fra tirsdag ettermiddag, sier Trine Sommerlade, informasjonsleder i Bergen brannvesen.

Forbudet vil vare til situasjonen endrer seg, melder Bergen kommune.

— Folk som trosser forbudet vil bli anmeldt, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

DSB vil ha totalforbud

I løpet av de siste dagene har det flere steder i Norge oppstått branner og branntilløp i gress og kratt, også i Hordaland.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) gikk i 15-tiden tirsdag ut og anbefalte alle kommuner der det er ekstra tørt og mye vind om å innføre totalforbud mot bruk av åpen ild. Ifølge NRK er det nå innført ildforbud i hele Sogn og Fjordane samt flere kommuner i Møre og Romsdal. Også Sør-Rogaland har innført forbud, melder NTB.

— Vi vil ta risikoen på alvor og være i forkant, selv om vi ikke har registrert noen gressbranner i Bergen i dag, sier Sommerlade.

Det blir også vurdert om det skal innføres ildforbud i resten av Hordaland.

Ole Jakob Hartvigsen hos 110-sentralen i Hordaland sier at han har kontakt med flere brannsjefer for å få oversikt over tilstanden i kommunene.

Utstyrer bilene ekstra

— Det er tørt i skog og mark, og i tillegg vind. Vi har sett flere eksempler nå på hvor ekstra farlig det er, sier Rune Wigum ved 110-sentralen i Hordaland.

Wigum forteller at de i går, mandag, begynte å utstyre brannbilene med ekstra utstyr til slukking av skogbrann.

— Vi har mye av det nødvendige utstyret fra før, blant annet bærbare pumper, men fra mandag skal vi også ha skogbrannpisker på bilene, slik vi har når det er vår og sommer, sier Wigum.