Det ble i går reist et mistillitsforslag mot lederen for Norsk Studentunion (NSU) Bergen, melder Studentradioen i Bergen. Bakgrunnen for mistillitsforslaget var brudd på økonomireglementet til NSU Bergen.

— Føler meg apatisk

Sofus Kjeka fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Han føler likevel han har gjort en god jobb som NSU-leder, og mener avgjørelsen var for streng.

— Nå føler jeg meg bare apatisk. Jeg skjønner ikke hvordan de kunne komme fram til denne avgjørelsen, sier Kjeka til Studentradioen.

Martin Skarra sitter som studentrepresentant i Universitetsstyret og er representant for Blå Liste, som var med å fremme mistillitsforslaget sammen med Grøn Liste, Sosialliberal Liste og Sosialdemokratene.

— Det er trist at det måtte gå så langt, men vi håpet på at Kjeka skulle innrømme feilen, men da han ikke gjorde det var det ingen annen utvei, sier han til Studentradioen.

Trakk seg i protest

Hermund Furu i Radikal Liste mener Skarra tar feil, og at Kjeka innrømmet sine feil på møtet. Furu trakk seg fra Valgstyret i protest mot behandlingen av Kjeka.

Nestleder i NSU Bergen, Kjetil Vevle, vil fungere som leder inntil et nytt ekstraordinært møte blir innkalt.

MÅTTE GÅ: Sofus Kjeka, inntil nylig leder for Bergen NSU.
NSU Bergen