• Veldig koselig, utbryter politiet.

Vanligvis suser bilene av gårde på Fjøsangerveien, hovedveien sørover fra Bergen sentrum. Slik var det ikke tirsdag ettermiddag.

Ved 14.30-tiden begynte køen å danne seg bak en hest og kjerre — midt i 60-sonen.

— Det var så sykt. Det kan jo være fare for ulykker når noe sånt kommer i 10 kilometer i timen, sier Petter Omdal til bt.no.

Han og en kamerat var på vei ut ut av Bergen og mot Os da de plutselig ble stående i kø uten å skjønne hvorfor. Et stykke lenger frem i veien så de etter hvert hesten og kjerren.

— Det var lang kø, folk blinket seg ut og kjørte forbi. Det var ingen tegn til politi i nærheten.

NRK-hest

I etterkant av episoden har det kommet bt.no for øre at hesten hadde vært på oppdrag for NRK i Bergen i forbindelse med et Valentines day-stunt.

Under radioprogrammet Nitimen hadde hesten gått rundt Lille Lungegårdsvann med programleder Thomas Anthun Nielsen og gjester ombord i kjerren. Hesten var formodentlig på vei hjem til stallen da den ertet på seg bilister.

Politiet ser ingen grunn til å klandre verken NRK eller andre for kjøringen på hovedveien.

— Dette er ikke ulovlig. En hest med kjerre betegnes som en kjørende, og kjørende forplikter å holde seg i kjørebanen, akkurat slik kusken gjør, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Koselig

Hilland, som forøvrig selv eier to hester, synes bildene var «veldig koselige» og bemerker at hesten ser ut til å takle bilveiens mange bevegelser og lyder helt utmerket.

— Men hvor genialt det var å kjøre der med hest og kjerre midt i rushtiden, er jo et annet spørsmål, sier han.

Bør det være tillatt å bruke saktegående kjøretøy på hovedveiene i rushet? Si din mening i kommentarfeltet!