1. januar åpner Norwegian Deck Machinery AS (NDM) avdelingskontoret i Shanghai i Kina. Kontoret vil ha tre ansatte, to av dem norske ingeniører, og vil være bedriftens base for kontrakter og leveranser i Asia. Selskapets hovedkontor ligger i Os utenfor Bergen.

– Dette forenkler både produksjon og levering av vinsjer til verft som holder til i Asia, sier salgs— og markedssjef i NDM, Rebecca Lerch Dahl i en pressemelding.

Fulle ordrebøker

NDM har kontrakt om levering av elektriske vinsjer til to av Otto Marines (Singapore) nybygg ved verftet PT Batamec i Indonesia, og fikk nylig enda en ordre. De første vinsjene til Asia skal leveres i slutten av januar 2008. Bedriften har også fått ytterligere en kontrakt med Davie Shipyard Inc. i Canada, for levering av hydrauliske vinsjer til deres nybygg 2512, som er en Offshore Construction Vessel av typen VS 4220. Fjellstrand har også lagt inn en ny bestilling, og NDM skal denne gang levere hydrauliske vinsjer til deres nybygg 1679. – Ordrebøkene er tilnærmet fulle og vi ser frem til en spennende og ikke minst travel tid fremover. Håpet er at NDMs andel av det Asiatiske markedet skal utvikle seg positivt med bakgrunn i åpningen av et eget avdelingskontor i Shanghai, sier Lerch Dahl.

NYBYGG: NDM skal blant annet levere vinsjer til dette skipet som bygges ved verftet PT Batamec.
TRAVLE TIDER: - Ordrebøkene er tilnærmet fulle, sier Rebecca Lerch Dahl. På bildet er en tidligere levert vinsj fra selskapet.
NDM