Like ved den ene skien var isen blankpusset slik at det kunne se ut som om det var et hull i isen på dette stedet. Det førte til frykt for at en person kunne ha gått igjennom isen.

Kreative og observante lesere prøver å knekke skinøtten. — Droppet fra helikopter, ordfører på tynn is, sendt fra vannkanten eller late tyver er noen av forslagene.

En leser har sett skiene ved et bosspann, en annen har lest BA.

To polititjenestemenn spaserte rundt hele Smålungeren for å undersøke om noe kunne knyttes til de mystiske skiene. Men etter det bt.no forsto var konklusjonen at en eller annen må ha kastet skiene ut på isen og at ingen personer hadde vært utsatt for en ulykke.

Ingenting tydet på at noen hadde beveget seg ut på isen på dette stedet. De grå skiene lå med noen meters mellomrom. På begge skiene var det svarte gummibøyler som brukes til å feste ski på biltak. Den ene skien hadde disse gummibøylene på oppsiden av skien, mens den andre hadde bøylene på undersiden.

Kunst?

Stedet skiene lå på ligger i nærheten av Kunstforeningens lokaler. Det er muligens bakgrunnen for at en forbipasserende antydet at det hele kanskje var en kunstnerisk installasjon.

Politiet tok ikke sjansen på å gå ut på isen for å ta skiene inn på land. Etter en stund var det kun måkene på Smålungeren som fattet interesse for de mystiske skiene.

Audun Stølås
Audun Stølås
Audun Stølås