• Ser ut som en slags lystornado, melder tipser.

Flere bt.no-lesere har mandag kveld ringt for å tipse om et mystisk værfenomen over Askøy. De har sett en rekke lys som beveger seg som en spiral på himmelen.

— Med fare for å høres ut som Ari Behn; det ser ut som lystornado. Det er en spiral med en rekke lyskuler som går rundt i ring, det begynner innenfra og går utover og utover, sier Svein Arne Selvik.

Han forteller at fenomenet foregår rett utenfor Follesevågen på Askøy, og har holdt på i minst en halvtime.

— Det er umulig å bedømme hvor langt oppe på himmelen det er. Det minner om laserlys, men jeg tror ikke det kan være det, sier Selvik.

Vervarslinga på Vestlandet har ikke fått meldinger om eller selv sett fenomenet.

— Det er i alle fall ikke forhold for skypumper i kveld. Jeg synes det høres ut som om noen har det moro med laserlys eller en annen slags lyskaster, sier meteorologikonsulent Vidar Teigen.

Etter å ha sett bildene på bt.no senere mandag kveld, står den teorien ved lag. Ifølge meteorologene ligger det i kveld et delvis dekkende skylag på cirka 1000 meters høyde og et nokså heldekkende skylag på 2500 meters høyde.

— Nordlys er mye høyere på himmelen, og det hadde vi ikke sett gjennom skylaget. Dette ser ikke ut som noe værfenomen. Det er nok noen med en lyskaster på bakken, sier Teigen.

Har du sett lysfenomenet, eller har du en teori? Diskuter her.

2211-TIPSER
CHRISTIAN LURA
CHRISTIAN LURA