Natt til søndag og natt til mandag var det minst tre bilinnbrudd i et område på Lindås i Lindås kommune.

Samme modus

— Det er samme modus som før. De knuser ruter eller bryter opp bilene, og stjeler stereoanlegg. I tillegg legger de igjen sandspor i bilene, forteller politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Politiet har tidligere lett etter en mulig gjeng som har stått for denne type tyverier over store deler av Vestlandet. Ofte foregår innbruddene i boligfelt. Les Jakter på sandbanditter.

Tyvene tar ofte også gamle stereoanlegg. Tyvegods politiet ikke tror det kan være marked for her til lands, men muligens i Øst-Europa.

Ny og gullande rein bil

— Trolig har samme gjengen vært på ferde igjen. Blant annet i juniors nye bruktbil, en Passat 98. Han fikk bilen sist fredag og den var gullande rein. Mandag morgen var CD-spiller og småpenger borte vekk. Det er ingen merker som tyder på at det har brutt opp bilen. Jeg lurer om de kan bruke en frekvensåpner for å få opp bilene? undrer Tor Kåre Nilsen seg.

I motsetning til forrige gang var bilen denne gangen tilgriset. Sanden som de har lagt igjen i bilen er iblandet litt sagmugg.

- Ørlite forbannet

Nilsen forteller også at en nabo som hadde innbrudd i begge sine biler i tunet forrige gang, også på ny har hatt innbrudd. Forrige gang ble rutene knust i begge bilene.

Stereoanleggene som ble stjålet sist var nå byttet ut med nye. Nå er også de nye stjålet.

— Du kan si naboen var ørlite forbannet i går, forteller Nilsen på sitt sindige strilevis.

Tor-Kåre Nilsen
Tor-Kåre Nilsen