Flere fiskebåter, et hurtigruteskip og passasjerer på et SAS-fly skal ha vært blant vitnene.

— Vi har fått meldinger fra et stort område, men vet ikke hva lyset var. Kanskje dreier det seg om en meteoritt, sier redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til bt.no.

Flere politidistrikter har fått henvendelser fra folk som har sett «noe» flygende i høy hastighet rundt midnatt, ifølge NTB. Særlig mange observasjoner er det mellom Finnsnes til Bodø.

— Det er i hvert fall snakk om et eller annet flygende objekt vi ikke kan forklare hva er, sier operasjonsleder Oddgeir Slettli i Midtre Hålogaland politidistrikt til dagbladet.no.

Øyenvitner har gitt svært detaljerte beskrivelser av fenomenet.

— Det var farget hvitt, grønt og gult, og lysene blåste utover fra det som om det var et stjerneskudd. Det virket ikke som om det var en komet, og det var om lag fire-fem ganger større enn et fly, og gikk mye raskere, sier André Grønmo til dagbladet.no.

Samme nettavis kan også bringe en sannsynlig forklaring.

— Det er nok stein som er kommet inn i atmosfæren. Når de farer gjennom atmosfæren og treffer luften blir de varmet opp og i et øyeblikk lyser de svært kraftig, sier astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard til dagbladet.no.

— Jeg har snakket med noen som anslår at meteoritten hadde styrke som en fullmåne i kveldsmørket, kanskje enda sterkere. Og det var en ganske stor stein på alt fra noen 2-3 kilo til et titalls kilo, sier han.