Det hele viste seg imidlertid å ha en naturlig forklaring.

— Vi kan nå bekrefte at det «mystiske lyset» er flammen på Statoils gassanlegg på Kollsnes i Øygarden, sier vaktoperatør Jan Henning Fossedal i Bergen brannvesen.

Rykket ut fra Bergen

Brannvesenet sendte ut to brannbiler da de fikk melding om det som kunne være en brann vest for Bergen. Innringerne mente at brannen måtte være på Sotra, kanskje i Angelvika. En av dem mente også å kjenne svilukt.

Brannvesenet registrerte saken klokken 22.35, og klokken 23.05 regnet de den som oppklart. Hvorfor Statoils flamme viste ekstra godt fra Bergen tirsdag kveld, er uklart.

— Det kan ha med vær og vind å gjøre, meteorologiske forhold, sier Fossedal.

Statoil har ingen forklaring på stående fot.

— Jeg kan ikke avkrefte eller bekrefte at det er skjedd noespesielt på anlegget. Jeg har ikke fått noen meldinger om det, sier pressevaktElin Isaksen i Statoil.

Mange tipsere

Flere bt.no-lesere observertedet sterke, blinkende lyset fra området. Først mistenkte mange at det kom fra tordenvær.

— Det har tordnet kraftig der, så det kan være torden som harslått ned. Vi har godt med registreringer den siste timen, sa vakthavendemeteorlog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

Meteorlog Steinar Skare sier det er utrygt for torden i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland de neste dagene. Faren er størst på kveldstid.

— Vi har en nedbørsfront som er på vei mot oss. Den kommer fra sør, og ligger i Nordsjøen, sør for Ekofisk, og er på vei nordover, sier Skare.

Ringte politiet

Klokken 22.38 ble politiet varslet om det gåtefulle lyset.

— Det er snakk om en avstandsmelding om brann ved Angelvika på Sotra. Vi kan ikke bekrefte at den er korrekt, sa operasjonsleder Ole Jakob Malmo ved Hordaland politidistrikt.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

ZOOMET INN: Slik ser lyset ut når vi går tettere på.
Thomas Strand