Flammene nær toppen av fjellet var godt synlige for beboerne i Gravdals-området ved 05-tiden. To timer senere brant det fortsatt, til tross for det kraftige regnværet i området.

Det er ikke registrert verken hus eller hytter på fjellet, som ligger rundt en kilometer nord for det mer kjente fjellet Lyderhorn.

— Vi har ringt både Forsvaret og Bergen lufthavn Flesland, men ingen av dem har installasjoner på Ørnafjellet, opplyser brannvakten i Bergen til bt.no.

Muligens dreier det seg om en hytte som barn har snekret, tror brannvesenet. Det var torden i området tidlig fredag morgen, og brannen kan ha startet som følge av lynnedslag.

Brannstedet ligger minst en halvtimes gange fra nærmeste vei, i svært ulendt terreng.

— Trolig ville det ha tatt oss dobbelt så lang tid i mørket, og det kunne ha vært farlig for mannskapene. Vi valgte derfor å la brannen gå ut av seg selv, sier brannvakten.

Så snart det lysner - ved 09-tiden - vil brannvesenet dra opp på fjellet og undersøke brannstedet.

Radioamatør Asle Fonn kontaktet bt.no da han leste om brannen, og mener bygningen som brant må være en liten hytte med sambandsutstyr.

— Den har stått der siden 1950-årene, og er så vidt jeg vet den eneste bygningen i området. Bergen radioamatører har en del elektronikk i hytten, og er par firmaer bruker den også, sier han.

Hytten har en grunnflate på om lag fire kvadratmeter, mener leseren.

— Den ligger 10-15 meter under toppen, og har ordinær strømforsyning. Jeg får ingen radiokontakt med utstyret i hytten akkurat nå, sier han.

Også tidligere har lynet slått ned i radiohytten, men det er rundt 20 år siden sist, ifølge Fonn.

Har du andre teorier om hva som brant på Ørnafjellet? Tips oss gjerne på adressen webmaster@bt.no! Vi er også interessert i bilder av brannen.

bt.no følger saken, og kommer med mer informasjon utover dagen. Tast Ctrl R (Oppdater) for siste versjon av denne siden.