TRULS SYNNESTVEDT

Jakker nok til en garderobe. Sko til en hel familie. Tursekker mange nok til halve Bergen Turlag. Bukser og strømper. Ulltepper og liggeunderlag. Drikkeglass og bestikk. Engangsgrill og plastkanner. Tomme syltetøyglass og youghurtbegre. Flasker og stearinlys.

«Best før 1. juni 1995» står det på et plastbeger som har inneholdt potetsalat. En pose potetgull gikk ut på dato samme år. Det samme har fårepølse og skinke gjort, ser vi.

Bosset i fjellsiden noen hundre meter ovenfor Fjellveien ved Mulen kan ha fått ligge urørt i ti år. I helgen ble en bærplukker oppmerksom på bossplassen.

— Det var mystisk med alle disse sekkene, litt spøkelsesaktig, sier bærplukkeren. Hun mener at dette bosset ikke lå der sist hun var forbi her, for et par år siden.

Da BT i går tok turen opp i lien ovenfor Mon Plaisir er det fort gjort å få bekreftet at her ligger klær og sko og husholdningsutstyr i betydelige mengder.

Joggesko, fjellsko, småsko og sjøstøvler. Utejakker og inneklær. Kniv og gaffel og vannglass. Nok rekvisita til å drive en liten husholdning. Og minst én ryggsekk i de fleste plastsekkene.

— Ufattelig at noen kan ha tatt seg bryet med å bære alt dett så langt og kronglete til fjells, sier bærplukkeren som snublet over bosset på sin jakt etter blåbær.

Bossplassen ligger bratt og ulendt til, og det er vanskelig å tenke seg at en uteligger kan ha bodd her.

Men i bosset finnes tilsynelatende ikke et eneste papir som peker i retning av hvem som har brakt det til fjells. Det nærmeste vi kom et spor etter vedkommende var en bukselomme med to svenske kronestykker, en korkeopptrekker fra Ringnes og en pose som har inneholdt Vintage Bronze-gitarstrenger.

En liten runde i terrenget avdekker flere, litt mindre, tilsvarende bossplasser. Svarte plastsekker fulle av gamle klær, sko, ryggsekker og matemballasje der også.

Noen som har peiling?

IKKE VAKKERT: I opptil ti år kan dette bosset ha ligget urørt.<br/>Foto: TRULS SYNNESTVEDT