Det kommer en front inn som passerer over Vestlandet i dag. Fronten går over til byger på kvelden. Den vil føre med seg mye nedbør. Verst blir det i områdene innenfor Bergen og i ytre strøk av Sogn og Fjordane. Meteorologene tror det vil komme opp mot 40 millimeter nedbør på de mest utsatte stedene.

I Sogn og Fjordane er det ventet full storm i utsatte strøk. I Hordaland er det kulig fra sør som vil holde seg til kvelden.

— Det er mye, men ikke ekstremt, sier meteorolog Arnstein Tjøstheim hos Meteorologisk institutt.

Urolig fremover

Vegtrafikksentralen har sett værvarselet. De har ingen problemer å melde om og tror heller ikke at dagens værsituasjon vil skape de store problemene.

Frem mot helgen er det ventet vind opp i sterk kuling. Det kan bli overvann på veier, spesielt nå når det er løv som tetter avløp.Nå har det vært en rolig periode en stund. Ifølge Meteorologisk institutt blir det nå slutt på det, skiftende vær vil prege Vestlandet fremover.

— Den neste uken kan bli sånn som i dag med mye vind og nedbør, det kan også komme snø på fjellet. Det kan bli problemer på fjelloverganger framover. Temperaturene på vestlandet vil være vekslende og periodevis lave. I Bergen kan det det komme enkelte sluddbyger på lørdag, sier Tjøstheim.

Flytrafikken som normalt

På Flesland tar de dagens værvarsel med ro. Så lenge sikten er god, så går det stort sett greit.

— Vi regner med det går greit i dag, det er også en gunstig vindretning. Det skal mye til for at vinden stopper trafikken her, sier Alf Sognefest hos Avinor på Flesland.

Det er heller ikke ventet noe særlig turbulens over Vestlandet.

På Sogndal lufthamn har ikke vinden slått til ennå. Også her er sydvest en gunstig vindretning.

— Dette skal normalt ikke medføre problemer, sier vakthavende i tårnet på flyplassen.

Sjøsprøyt i vinden

Klokken 11 i formiddag var det meldt om full storm ved Kråkenes fyr i Nordfjord.

Bettina Bickhardt driver fyret og kan fortelle at strømmen akkurat har kommet tilbake etter brudd.

— Her er det grått og regn. Det er sjøsprøyt i vinden, men siden stormen er fra sydvest, er det ikke veldig høye bølger, sier hun.

TORGET: Vinden har tatt et tak på torget i Bergen.
Jo Hjelle
BØLGER: Utsikt fra Kråkenes fyr.
Bettina Bickhardt
USTABILT: Meteorolog Arnstein Tjøstheim forteller at været på vestlandet blir ustabilt fremover.
Arkivfoto