To skumkanoner dynket de danseglade ungdommene ettertrykkelig — og det var det ingen som hadde noe imot. Over fem hundre tenåringer ventet utålmodig på å få slippe inn på det skummende dansegulvet i Arenum da dørene åpnet klokken kvart på åtte.

Skandalefest

Etter skandalefesten i Grieghallen forrige helg, tok gårsdagens arrangører ingen sjanser. Etter tre kvarter var køen borte, uten at politiet eller vaktene hadde tatt noen for fyll eller bråk.

— Vi har heldigvis ikke hatt noen problemer. Vi har gitt klar beskjed om at vi ikke aksepterer alkohol, sa vaktleder Tommy Soleng da køen var tatt unna klokken halv ni.

— Er dere ekstra skjerpet etter problemene i Grieghallen?

— Vi skal alltid være ekstra skjerpet. Det er ikke slik at det må en negativ hendelse til for at vi skal gjøre en skikkelig jobb, sier Soleng. Annelise Arnesen (16), Kjersti Nygård (16) og Anette Takvam Eriksen (16) var blant dem som tok turen til Arenum for å sjekke stemningen. De har vært på skumparty før - på verftet.

— Det er bedre å være her enn å sitte hjemme, er venninnene enige om.

- For dårlig

Alle tre var ved Grieghallen under Zap-partyet forrige helg, og mener vaktholdet var altfor dårlig.

— De er mye strengere her, og det er bra. Det eneste problemet er at det for dyrt å komme inn. Det er ikke alle som har råd til å betale 150 kroner. Skoleelever har ikke så mye penger, minner de om.

Tom Agnar Johannessen er en av arrangørene som står bak skum-diskoen. Han var fornøyd med at alt så ut til å gå rolig for seg da ungdommene strømmet inn Arenum-dørene.

— Jeg håper selvsagt at det kommer flere i løpet av kvelden. Vi har kapasitet til å ta imot over 2.500 mennesker. Det eneste vi ikke tenkte på er garderobeplass til alle sammen. Nå er det plutselig hundrevis av jakker vi ikke har noe sted å gjøre av. Men det får vi ta lærdom av til neste gang, sier Johannessen.

FOTO: VEGAR VALDE