• Hva er quilting? spurte fotografen på vår vei ut til Gamle Bergen. Noe upresist svarte vi «sying» - og så fikk han se selv i Torvsalen på museet.

Det fikk han. For i Torvsalen har for tiden Bergen Quiltelag utstilling — en frodig og fargerik utstilling av rundt 180 arbeider fra lagets ca. 250 medlemmer. Her er det meste fra store senge- og flygeltepper til julepynt og nøkleringer. Til det siste bemerket et lagsmedlem: - Det viser hvor gale vi er! Fascinerende gale, vil vi si.

På utstilling er ryggsekker og bilder, kort og serviettbokser, smekker og adventskalendere og endatil en brudekjole. Og selvfølgelig har utstillingsvaktene quiltede vaktskilt. Timer, dager, uker og måneder med arbeid ligger bak det vi får presentert - men hva gjør de med alle quiltearbeidene sine?

— Beholder dem, selger dem kanskje og gir vekk. Men ikke til hvem som helst!

En gruppe gir de gladelig til. Laget har i noen år hatt aksjonen «Tepper som gleder» der de syr tepper til alvorlig syke barn på Haukeland.

Dessuten sydde laget på dugnad et imponerende veggteppe til Kulturbyåret 2000, og det håper de fortsatt noen finner en vegg til. Teppet fortjener det.

Før utstillingen ble det laget en konkurranse, og resultatene er selvfølgelig med i Torvsalen.

I tillegg er der et teppe man kan ta lodd på, en liten butikk der man kan kjøpe for eksempel de nevnte nøkleringer og en liten kafé med kaffe og kaker. Kos dokker!

KULTURTEPPE: Har ikke kommunen eller andre en passende vegg til det flotte teppet quiltelaget sydde til Kulturbyåret? Det fortjener å bli sett.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ