Det har vært mye å gjøre for hordalandspolitiet natt til søndag, først og fremst grunnet en rekke tilfeller av slagsmål.

Ved Mandelshuset i Våge på Tysnes var det aggressiv stemning, og allerede ved midnatt måtte politiet rykke ut og ta hånd om en av bråkmakerne. Mannen blir anmeldt for å ha laget bråk på offentlig sted, opplyser operasjonssentralen.

Klokken 1.40 ble en mopedfører stoppet på Juvikflaten på Askøy med 0,5 i promille. En halvtime senere forsøkte en mann å true til seg en drosje i Flyplassvegen i Bergen.

Klokken 2.15 ble en kvinnelig fotgjenger påkjørt i Vaskerelven i Bergen sentrum. Hun ble kjørt til legevakten.

— Hun er ikke alvorlig skadet. Sjåføren fikk førerkortet rutinemessig beslaglagt, sier operasjonsleder Jan Steimler.

På sykehus etter slåsskamp

Få minutter senere var det i Odda det smalt. En mann ble innlagt på sykehuset i Odda etter en slåsskamp ved Vertshuset i bygden.

— Gjerningsmannen er ikke pågrepet, men vi kjenner identiteten hans, sier Steimler.

I 3-tiden måtte politiet ta hånd om to utagerende menn ved Zachariasbryggen. Begge havnet i arresten og blir anmeldt for å ha laget bråk på offentlig sted. 20 minutter senere led en mann i Torggaten samme skjebne.

— Han slo eller skubbet til en dame ved Deli de Luca i Torggaten. Det er uklart om kvinnen vil anmelde forholdet, men mannen blir anmeldt for bråk på offentlig sted, sier Steimler.

Også i Os gikk det tidvis hardt for seg. I 3.30-tiden ble det meldt om slagsmål ved Joker-butikken i Os sentrum.

— En mann og kvinne kranglet, og flere hadde kommet til for å skille partene. Da politiet kom til stedet hadde gemyttene roet seg, sier Steimler.

Skulle slå med jernstang

Omtrent samtidig ble en mann pågrepet ved Åsane terminal. Han hadde havnet i klammeri med to personer og skulle hevne seg.

— Mannen sa han hadde fått skadet to tenner på en buss. Han hentet en stor jernstang og skulle slå til de han mente var gjerningsmennene. Politiet pågrep ham like før han slo til de to, sier Steimler.

Også i Eidfjord var det slåssing natt til søndag. En mann havnet på Odda sykehus med brudd i ankelen etter å ha havnet i klammeri med flere personer på Eidfjord hotell. Forholdet blir anmeldt, opplyser politiet.

I løpet av natten har dessuten Utrykningspolitiet hatt kontroller i Åsane og Arna. 17 personer fikk forenklet forelegg, én bil ble avskiltet på stedet, én bilfører ble anmeldt for kjøring uten førerkort og én fører ble anmeldt for kjøring i ruset tilstand.