Mye datautstyr ble skadet i brannen som oppsto like før klokken seks tirsdag morgen.

U. Pihl videregående skole har adresse Åsane senter 52.

Det ble først meldt om røykutvikling. Da brannmannskapet kom frem, oppdaget de at det var fyr i taket på et tilbygg.

— Vi skal klare å begrense brannen til dette tilbygget. Men brannen er ennå ikke under kontroll, sier alarmoperatør Jan Ove Haga ved 110-sentralen like over klokken 6.

Datautstyr ødelagt

Det var ikke behov for evakuering fra bygg i nærheten. Mannskap fra to brannstasjoner deltok i slukningsarbeidet. Klokken 06.43 meldes det at brannen er slukket.

OVERRASKET: - Jeg ble veldig overrasket. Det er bra at det ikke var folk i huset og at ingen er skadet. De materielle tapene kan erstattes,  sier rektor Henning Østensen.
VEGAR VALDE
KABELFEIL: Brannen skyldes trolig kabelfeil i taket på IT-verkstedet.
VEGAR VALDE

— Det er store skader i taket. Om lag 25-30 kvadratmeter er ødelagt, forteller Haga ved 110-sentralen.

Rektor Henning Østensen forteller at brannen trolig skyldes en kabelfeil.

— Politi og brannvesen tror det kan dreie seg om en kabelfeil i det elektriske anlegget i taket. Dette er skolens datarom, forteller Østensen.

— Slik jeg ser det nå, er rommet totalskadet. Mye datautstyr ødelagt, muligens 40-50 bærbare PC-er. Alt er vannskadet: skrivere, skjermer og en del stasjonære maskiner i tillegg til de bærbare. Og taket må sannsynligvis skiftes, sier Østensen.

Neppe innbrudd

Han befant seg på hytten på Sotra da han hørte om brannen på nyhetene.

— Jeg ble veldig overrasket. Dette er IT-konsulentens verksted. Han er på ferie og rommet har stått avlåst med alarm på de siste dagene. Det er bra at det ikke var folk i huset og at ingen er skadet. De materielle tapene kan erstattes.

Et skadefirma skal nå sikre bygget. Østensen regner med at det skal gå greit å få nytt datautstyr på plass til skolestart.

Det skal ikke være tegn til innbrudd i bygningen.

— Det er nok en teknisk feil som har forårsaket brannen, sier Østensen.

SLUKKET KJAPT: Brannen ble meldt like før klokken seks tirsdag morgen. 40 minutter senere hadde brannmannskapet å slukke den.
VEGAR VALDE