Fredag morgen preges politiloggen i Sogn og Fjordane av at det var skoleavslutning for videregående skole ble feiret i Førde natt til fredag.

— Det var flere beruselser enn vanlig, men det var for så vidt ikke noe bråk. Flere måtte ha hjelp til å komme seg hjem, sier operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kontaktet foreldrene

Ved midnatt måtte politiet ta hånd om en overstadig ruset ungdom. Han var ikke myndig, så faren ble kontaktet, og han hentet sønnen.

Bare noen minutter senere tok politiet seg av en annen mindreårig utenor et serveringssted i sentrum. Foreldrene ble kontaktet.

Klokken 01.29 kom det en melding fra et utested i Førde om en ung, ruset mann, som oppførte seg på en slik måte at han var uønsket på stedet.

Han ble hissig da han ble vist bord, og vaktene måtte følge ham ut. Ifølge ungdommen vil han anmelde vaktene.

Til sykehus

Klokken 01.51 tok politiet seg av en overstadig beruset jente i slutten av tenårene i Førde sentrum. Hun ble sendt til sykehus for å bli tatt hånd om av helsepersonell.

I tillegg var det en ruset mann i slutten av tenårene som sov på en trapp i Florø sentrum, men dette hadde ingenting med festen i Førde å gjøre. Mannen var så ruset at han ble satt i fyllearresten for å bli edru.