— Dette skal vi slutte med, lover forstander Khaled Jemai.

Under et tilsyn sent i fjor høst kom utsendinger fra Fylkesmannen over en attest hvor det fremgikk at brudgommen hadde betalt 200.000 kroner i medgift for bruden. Representanter fra Kulturhuset innrømmet at egne «islamske vigselskontrakter» var det vanlige, til tross for at de er ulovlige.

I tillegg var vielsen som avslørte trossamfunnet, foretatt av en person som ikke var godkjent som forstander. Fylkesmannen påpeker at det inngåtte ekteskapet dermed må betraktes som ugyldig.

Fylkesmann Svein Alsaker skriver i et brev til Barne- og familiedepartementet at dersom det ikke ordnes opp, kan «Det islamske kultursenter» bli nektet å foreta vielser.

I desember overtok Khaled Jemai som forstander. Han legger seg flat for kritikken.

— Vi skal rydde opp. Medgift er en viktig del av islamsk sharia, men det er ikke nødvendig å presisere summen i en vigselsattest. Det holder med en muntlig avtale, forklarer han.

— Hva synes du om en medgift på 200.000 kroner?

— Det er viktig å understreke at dette er en avtale mellom to mennesker som elsker hverandre. Om summen er 200 kroner eller 200.000 kroner, spiller ingen rolle. Men selv synes jeg at det holder med en mer symbolsk medgift.