Frank Willy Djuvik er fylkesleder for Frp i Sogn og Fjordane og skrev på sin blogg at han «hatar Islam og muslimar».

Der går han til frontalangrep på religionen islam, som han mener tar på seg å definere hvordan mennesker skal leve sine liv på «den rette måten». Han gjør det også klart hva han mener om dem som tror på Islam.

«Ein organisasjon, idé, ideologi, tanke eller religion kan aldri gjere noko gale og verte ansvarleggjort for det, det er alltid enkeltmenneske som har gjort handlingane som er ansvarlege, uansett kva motiv dei gøymer seg bak. Det er difor eg hatar muslimar.»

På førsteplass til Stortinget

Djuvik er også mannen som skal stå på førsteplass på Fremskrittsparties liste til Stortinget i Sogn og Fjordane neste år.

Sture Thorgaard ledet nominasjonskomiteen som innstilte Djuvik til førsteplassen.

Han karakteriserer Djuvik som «en meget tolerant person», selv om han innrømmer at tittelen på bloggen til fylkeslederen ikke er et godt signal, skriver Aftenposten.no.

— Dette gir kanskje litt feil bilde av ham slik jeg kjenner ham - jeg er også nabo med ham.

Uansett forsvarer Thorgaard fylkeslederen sin, som han altså vil ha inn i landets nasjonalforsamling.

— Han utdyper hva han mener, at det er en liten del av muslimene han mener, og at han kunne skrevet det samme om kristne. Han fyrer i vei en kraftsalve, men han forklarer hva han mener og det synes jeg er greit.

- Hva om han hadde skrevet en blogg med tittelen «Eg hatar Jødedommen og jødar»?

— Jeg tipper han da hadde forklart det på samme måten - det finnes ekstremister der også.

Djuvik presiserer i bloggen sin at han ikke hater alle muslimer, bare for eksempel de som driver med terrorisme, kvinneundertrykking og lovbrytere generelt.

- Fornuftsbasert hat

Han påpeker også at hatet han har, er «fornuftsbasert», og at han ikke oppfordrer til vold.

«Eg har berre rett og slett ein intens uvilje mot Islam og muslimar», skriver Djuvik, som også sier til Aftenposten.no at han mener at han ikke har krenket muslimer med overskriften «Eg hatar Islam og muslimer».

Åge Starheim, som er Frps eneste stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane og politisk nestleder i fylket, vil ikke si så mye om saken til Aftenposten.no.

— Han får selv stå for det han skriver.

- Men har du tillit til fylkeslederen din?

— Jeg har fortsatt tillit til fylkeslederen i Sogn og Fjordane.

Aftenposten.no har torsdag ettermiddag ikke fått tak i Frp-leder Siv Jensen, men nestleder Per Arne Olsen sier at partiledelsen ikke kommer til å foreta seg noe overfor Djuvik.

— Men jeg synes han bør beklage ordbruken, sier Olsen.

PROVOSERER: Frank Willy Djuvik (Frp)
Øystein Torheim