Det handler om sterke inntrykk, vilje og utholdenhet. 12 år gammel besøkte Sebastian Dörfler en SOS-barneby i borgerkrigsherjede El Salvador. Møte med foreldreløse barn gjorde et uutslettelig inntrykk. Han så hva denne barnebyen betydde, bestemte seg for å hjelpe, men kunne ikke gjøre så mye selv.

Under Brann-kamp

— Minnene fra barnebyen har levd i meg siden og gitt meg en konstant utfordring. Nå er tanken blitt virkelighet, sier en ydmyk og stolt Sebastian Dörfler.

Denne uken overrakte han en sjekk på 40.000 kroner til SOS-barnebyer ved fylkesleder for de frivillige i Hordaland Svein-Erik Rastad. Ved å spille inn Bachs cellosuiter på to cd-er har han fått inn i alt 100.000 kroner til SOS-barnebyer.

Å spille inn Johann Sebastian Bachs seks suiter for cello solo er i seg selv en prestasjon. Dessuten måtte det ikke være for mange forstyrrende lyder ute når opptakene skulle gjøres. Dörfler fant ut at det var fornuftig å gjøre opptakene når Brann spilte kamp. Da rullet få biler i gatene.

Sebastian Dörfler, som er solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester, er den første i Norge som spiller inn samtlige cellosuiter av Bach på cd. Nå takker han alle støttespillerne som gjorde det mulig å få dette til. Samtidig takker han platebutikker, bensinstasjoner, helsekostbutikker og andre som har solgt cd-ene og medvirket til at så mye er kommet inn.

Gir barn håp

— Det gjør inntrykk på meg at noen kan bevare en tanke i sinnet og gjøre noe ut av den så mange år etter, sier Svein-Erik Rastad. Han er glad for å motta sjekken fordi han vet at pengene vil gi barn i en annen del av verden håp og tro på at de skal få en verdig oppvekst. Sebastian Dörfler håper selv pengene kan gå til en barneby i områdene av Pakistan som er rammet av jordskjelv. Det tror Rastad skal være mulig.

GAVE: 100.000 kroner i overskudd har de to cd-ene tilSebastian Dörfler (til venstre) gitt. Svein-Erik Rastader takknemlig på barnas vegne. FOTO: TOR KRISTIANSEN