GURI GUNNES OPPEGÅRD

— Hele folkemengden sto og gapte av forskrekkelse, forteller Martine Due Sivertsen.

Gutten fra Ungarn hadde publikumsappell der han satt og spilte Beatles´ «Yesterday» på cello midt på travle Torgallmenningen i går. Men langt fra alle likte det de hørte.

— Jeg så en mann begynne å true med stokken sin. Plutselig kyler han stokken i celloen til gutten slik at halsen på instrumentet brekker. Så går han bare videre.

Det forteller Martine Due Sivertsen (15). Sammen med en gjeng venner satt hun midt i byen da opptrinnet skjedde. De bestemte seg for å følge etter den 70 år gamle mannen.

- Fikk vondt av gutten

— Vi fortsatte etter ham samtidig som noen av guttene ringte politiet. Så kom sykkelpolitiet og pågrep han, forteller Sivertsen.

Tilbake på Torgallmenningen sto den forskrekkete gutten. Folk som så opptrinnet løp til for å hjelpe.

— Han snakket dårlig engelsk, men jeg forsto at han var ganske sjokkert. Han kunne ikke forstå hva mannen ville, og hva han hadde gjort galt, forteller Kristin Lervik (15).

Hun ble stående og snakke med gutten til foreldrene kom løpende.

— De takket meg for at vi hadde hjulpet dem å få tak i politiet. Jeg fikk helt vondt av den lille gutten. Han hadde fin, hvit skjorte, svart bukse og svarte sko. Nå hang strengene bare og dinglet.

På gjennomreise

Det har ikke lyktes Bergens Tidende å komme i kontakt med gutten og hans familie. Ifølge jentene var ungarerne på gjennomreise.

— Jeg tror han var i 12-årsalderen. Vi ante ikke at slikt kunne skje. Vi var på gråten på vegne av ham, sier Martine Due Sivertsen.