Småsøsken, foreldre, besteforeldre, naboer og venner sto klare til å ønske musikantene i Tertnes Skoles Musikkorps velkommen hjem fra Stavanger.

Der gikk de sensasjonelt hen og vant 2. divisjon i NM for skolekorps (brass band) med en nesten prikkfri fremføring av Oregon av Jacob de Haan Jan Egil Jørgensen, som er korpsets faste dirigent, dirigerte korpset frem til denne strålende 1. plassen som ga 98 poeng.

Roser, boller og brassmusikk

Og hvordan tar man imot et skolekorps med suksess? Med faner og flagg – og korpsmusikk! Medlemmer av de to voksenkorpsene på Tertnes hilste skolekorpset med brassmusikk.

Foreldrene tok imot med ferske boller og en rose til hver, rektor Randi Hopland hilste på vegne av Tertnes skole , og kultursekretær Sølvi Litleskare gratulerte på vegne av Arna/Åsane kulturkontor. Byråd Henning Warloe sendte hilsen.

Skolekorpset på Tertnes har stolte tradisjoner. Det feiret 50-årsjubileum i fjor, og allerede i 1970-årene var det blant landets fremste skolekorps.

En hårsbredd fra å bli nedlagt

Likevel er korpsets prestasjon i helgen oppsiktsvekkende. For bare ti år siden var det en hårsbredd fra å bli nedlagt på grunn av rekrutteringssvikt.

For fire år siden var det med i NM for første gang i ”nyere tid”. Da ble det sisteplass i den laveste divisjonen. Nå har korpset igjen spilt seg inn i den ypperste skolekorpseliten. En strålende bragd!

Bente Monstad
Bente Monstad