— Vi gir dem sjansen, men setter klare vilkår. Uteservering må begrenses. Aldersgrensen heves til 20 år, vaktholdet skjerpes og etter en områdningstid skal de ha en matservering som utgjør 25 prosent av omsetningen, sier byrådslederen til Bergens Tidende.

Saken blir formelt vedtatt av byrådet i dag.

— Problemet i området er et sammensatt problem, og det ville være uansvarlig å holde en aktør i området ansvarlig for de problemene vi her har sett. I løpet av et par uker arrangerer vi et møte med representanter for bransjen, kollektivtransport, drosje og politi for å se hvilke tiltak som kan gjøres i området, sier Warloe.

De tre kjøperne av driftsselskapet Torget Handelslag AS, som driver Torget Music Pub, er Egil Økland, Jarle Sande og Terje Arildsen. Økland og Arildsen har arbeidet der i flere år, og Sande ble som venn og trener til Arildsen med på laget da stedet ble til salgs i vår. Siden overtakelsen 19. juni har de drevet på en foreløpig bevilling. Den går ut torsdag.

— Vi er glade for at det går mot en løsning. Når det gjelder vilkårene, så er vi innforstått med det, og vil søke å etterkomme dette raskest mulig. Det er godt at vi har fått litt tid på oss til å finne løsning på kravet om økt matservering.

Vi fikk sjokk da vi ble konfrontert med at overføring av bevilling ikke var en ren rutine. Hadde vi visst at den kunne glippe ville vi ikke ha satt oss ut for forpliktelser på 2,4 millioner kroner uten å ha tatt forbehold om bevilling i kjøpsavtalen, sier Sande og Økland.

De er også oppgitte over hvordan politiets logger er blitt brukt mot stedet.

— Når det snakkes om 49 loggførte forhold, så gir det et fullstendig feil inntrykk. Dette er rapporteringer som er foretatt fra strøket. I ett eksempel har politiet stått i området og betraktet trafikken i to timer ved stengetid. Ifølge loggen er alt i orden. De aller fleste tilfellene er rapporter fra hva som skjer i strøket generelt. Gjerne langt etter stengetid. Konkret for oss har det vært tre tilfeller etter at vi overtok i 19. juni, sier de to til BT.