Da kokken i Joker-butikken kom på jobb tirsdag morgen, var strømmen gått i hele butikken. Så oppdaget han et gapende hull på siden av butikken.

— De har stjålet tobakk for 200.000 kroner. Det er for jævlig, sier daglig leder Gudrun-Elisabeth Lindborg i Joker-butikken på Søfteland - i Os kommune utenfor Bergen.

Kuttet strømmen

Natt til tirsdag har knusevillige tyver vært på ferde i butikken hennes. De har banet seg vei ved å knuse hull i en sidevegg.

Det er ikke så lett å sikre seg når de bruker sånne metoder

Gudrun-Elisabeth Lindborg, Joker-eier

Tirsdag formiddag var kriminalteknikere på stedet for å sikre spor.

— Tyvene har kommet inn på spiserommet og gått videre til rommet der vi oppbevarer tobakken. Der er det ingenting igjen. Heldigvis har de ikke klart å gjøre noe med safen. Den sto i et annet rom, sier butikksjefen til bt.no.

På veien inn har tyvene trolig også kuttet strømmen til hele butikken. Alarmen ble ikke utløst, selv om det ifølge Lindborg var en reserveløsning som burde ha slått inn.

Andre innbrudd på tre uker

For tre uker siden, natt til mandag 27. februar, var det også innbrudd i Lindborgs Joker-butikk.

— Også da laget tyvene hull i muren og tok seg inn. Den gangen kom de seg unna med tobakk for 60.000 kroner, sukker Lindborg.

Og legger til:

— Det er ikke så lett å sikre seg når de bruker sånne metoder.

Har solgt butikken

Det som gjør henne ekstra fortvilet, er at hun nylig har solgt butikken. De nye eierne skal overta 1. april.

— Det er ti dager til de overtar. Det er ikke gøy å overlevere butikken sånn som dette, sier Lindborg.

- Kan være bande

Os-politiet etterforsker nå den spesielle innbruddshistorien. Tirsdag har de vært på åstedet sammen med kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt.

Os-politiet er også i dialog med hordalandspolitiets spesialgruppe for mobile vinningskriminelle (MVK). Det opplyser Terje Sperrevik, overbetjent ved Os lensmannskontor.

— Det er for tidlig å si noe om hva dette er for noe. Men vi registrerer at det har vært flere tilsvarende innbrudd i regionen den siste tiden. Vi vil også etterforske med tanke på om dette kan være en omreisende bande, sier Sperrevik.

Etterlyser bileier

Han utelukker heller ikke at det er samme gjerningsmenn som har vært på ferde ved begge innbruddene i Joker-butikken.

— Begge innbruddene har skjedd om natten, og muren er knust i begge tilfeller. Så vi utelukker ikke at det kan være samme gjerningsmenn som står bak, sier Sperrevik.

Han opplyser at det ble observert en bil i nærheten av butikken i 01-tiden natt til tirsdag.

— Den sto i en busslomme i nærheten av butikken. Foreløpig vet vi ikke mer enn at det skal ha vært en sedan. Vi vil gjerne ha kontakt både med eier av bilen og eventuelle vitner som kan ha sett bilen. Vi lurer jo på om bilen kan settes i sammenheng med innbruddet.