Nå vurderer huseier Arild Christiansen å gå til sivilt søksmål mot den forrige eieren av huset, som var ansvarlig for å sette opp muren.

— Hvis jeg ikke får dette på eierskifteforsikringen, vurderer jeg sivil sak mot forrige eier. Prospektet vi fikk forelagt da vi kjøpte huset er jo blank løgn, sier Christiansen.

BT omtalte fredag murraset på Askøy torsdag kveld. Kun flaks gjorde at ingen ble skadd da en fire meter høy og åtte-ti meter bred mur raste ut i veibanen.

Arild Christiansen venter nå på svar fra forsikringsselskapet i løpet av uken som kommer. I mellomtiden har han engasjert et firma til å rydde opp etter raset, og til å sette opp en ny mur. En som er godkjent.

— Vi har i dag søkt kommunen om å sette opp en ny mur, sier Christiansen.

Byggesaksleder Knut H. Natlandsmyr i Askøy kommune bekrefter at muren ikke har vært behandlet i Askøy kommune.

— Den var verken omsøkt eller godkjent. En mur av en slik høyde skal det søkes byggetillatelse om, sier Natlandsmyr.

Alt var altså galt med muren som ble satt opp i 2003.

— Hadde den vært i orden, ville den jo ikke rast ned. Alle kan jo se at det var altfor lite armering i muren, sier Natlandsmyr.

Kommunen vil nå undersøke hvem som har satt opp muren. Dersom det er privatpersonen som eide huset tidligere som har gjort det, blir det en sak mellom nåværende og tidligere eier. Er det et firma som har gjort det, vil Askøy kommune være svært skeptisk til dette i fremtiden.

Bergens Tidende forsøkte både torsdag og fredag å få kontakt med husets tidligere eier, både på hjemmetelefon og mobil. Vi traff kun 35-åringens kone, som kort meddelte at mannen nok ikke hadde tid til å snakke med avisen.