Klokken 12.01 fikk 110-sentralen i Bergen melding fra en bekymret innringer som meldte om stein og fyllmasse som var rast ut i Lerkerinden.

— Omfang er foreløpig uvisst, Fana Stasjon er på vei for å sjekke, sier Rune Hovlandsdal, vaktkommandør ved 110-sentralen.

- Kunne gått mye verre

STENGER GARASJEN: Bilene som står i garasjen kommer seg ikke ut.
Odd Mehus

Brannvesenet meldte på twitter at det var en forblendingsmur som har rast ut.— Det er ingen personskader eller materielle skader.

Operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt sier at muren som er rast ut ikke var fundament for bygningen, men at de foreløpig ikke har noen nærmere opplysninger utover det.

Var redd det kunne rase

Det var muren utenfor en garasje ved et boligkompleks som raste ut. Bilene som står i garasjen kommer seg ikke ut.

— På torsdag så vi at det var en del steiner i muren som så ut til at de ville rase ut, og hadde kontakt med entreprenøren. Det var uventet at det skulle skje så fort og dramatisk, sier beboer Birger Skjønhaug.

— Gudskjelov at ingen personer eller biler ble skadet. Det kunne gått mye verre, sier konen Synnøve Skjønhaug.

Biler sperret inne

Entrepenøren kom til stedet for å sette opp fysiske sperringer.

— I første omgang blir det satt opp sperrer, og så blir det en sak mellom oss og entreprenøren om hva som skjer videre, sier beboer Lars Dørheim Nilsen.

— Dette er den enesete utkjørselen fra garsjen, så de som har vært ute med bilen i dag er heldige, sier Birger Skjønhaug.

— Da vi skulle ut med bilen i dag, var det for sent, supplerer Synnøve Skjønhaug.

Paret har bodd i bygget siden det var nytt i 2008.