Norges Kampsportforbund arrangerte søndag det første offisielle norgesmesterskapet i Wushu i Bergen.

Wushu, eller Kung Fu som idretten er kjent for i vesten skal være oppvisningsidrett under OL i Beijing neste år. Jan-Rhar Skjøndal er allerede tatt ut til Wushu-VM som arrangeres i Beijing i november, men før det skal han allerede neste helg delta i Norgesmesterskapet i fullkontakt karate som Norges Kampsportforbund arrangerer i Kristiansund.

— Det er ikke umulig at Jan-Rhoar Skjøndal henter noen medaljer i karatestevne også, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

— Jan-Rhoar Sjøndal er multitalent innen kampsport, han har vunnet medaljer i Kickboxing, karate, taekwondo og wushu, sier Jacobsen.

Her er flere bilder fra NM i Wushu

Les BTs sak om seieren

Hva er Wushu og Sanshou?

Wushu har blitt en Olympisk idrett, men står ennå ikke på noe OL-program. Idretten kan deles opp i to hovedgrener, Taolu og Sanshou. Taolu er en oppvisningsidrett hvor man utøver wushuteknikker på en matte. Oppvisningen har akrobatiske momenter, og kan utføres med og uten våpen.

Sanshou er en fullkontaktsgren hvor to utøvere konkurrer med hverandre ved hjelp av slag, spark og nedlegginger. Det konkurreres i forskjellige vektklasser. Man får poeng for vanskelighetsgraden på teknikk og utøveren som vinner to av de tre rundene, vinner kampen

I Norge er Wushu organisert i Norges Kampsportforbund, som med sine nesten 30.000 aktive er det største særforbundet innen kampsport, og er det 10 største særforbundet innen Norges Idrettsforbund (NIF). I tillegg til wushu organiser Norges Kampsportforbund også karate, taekwondo og jiu-jitsu med flere.

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund