JO MOEN BREDEVEIEN

ELISABETH SPERRE ALNES (foto)

Eldreboligen i Kong Oscars gate eies av stiftelsen Domkirkeboligene. Verst er muggsopp-problemet på soverommet til Grethe Lie. Der har all maling i et av takhjørnene flasset av, og soppen vises tydelig. Det lukter lett muggent, og fukten er så kraftig at Lie må ha bøtter på gulvet for å ta unna dryppene fra taket.

— Taket var nymalt da jeg flyttet inn, men det tok ikke lang tid før muggsoppen kom til syne og malingen forsvant, forteller Lie.

Også kjøkkenet til Anny Bergsvik har tydelige og synlige mangler:

— Når det regner, drypper det inn. Det har det gjort i over et år, sier Bergsvik og peker på den fuktskadde tapeten i taket på kjøkkenet sitt.

De to damene har ved flere anledninger kontaktet ledelsen i stiftelsen Domkirkeboligene om saken, både formelt og ved personlig kontakt.

Til tross for kunnskapen om manglene i leilighetene til Bergsvik og Lie, har stiftelsen satt opp husleien for alle beboerne i sommer.

— Det er direkte frekt, leien burde snarere settes ned som følge av skadene i leiligheten, sier Stig Høysæther, leder i Leieboerforeningen, om husleieøkningen.

Styreformann i stiftelsen Domkirkeboligene, Trygve M. Eile, vil ikke kommentere verken husleieøkningen eller fuktskadene.

— Vi har en dialog gående med leietakerne, det er alt jeg vil si. Det ville være uriktig av meg å gå videre med denne saken i pressen. Jeg forholder meg til den skriftlige klagen jeg har mottatt fra noen av våre leietakere, og har gitt et svar på denne i form av et brev, sier Eile til Bergens Tidende.

Eile viser til at daglig leder for stiftelsen Domkirkeboligene, Andor Roald, er den som ansvarer for driften av boligene. Roald befinner seg for tiden på ferie i utlandet, og kan ikke svare på klagen til Bergsvik og Lie.

<b>FUKTSKADE: </b>Anny Bergsvik viser taket på kjøkkenet sitt, der vann drypper ut når det regner.