38-årige Wingsternes ble nylig valgt som leder for komité for byutvikling i bystyret. Som eneste politiker stilte han opp i det tradisjonelle trappeløpet på Rådhuset.

Debuttiden hans etter turen opp de 14 etasjene ble ett minutt og 43 sekunder — bitre ti sekunder bak bystyredirektør Roar Kristiansen.

— Og han stiller i klassen 60+, sier en lettere betuttet Wingsternes da BT ringer ham etterpå.

Elendig

Han gruer seg til å passere bystyredirektørens kontor i tiden fremover. Sine politikerkollegaer tar han imidlertid ikke noe tyn fra.

— Ingen av dem hadde guts nok til å stille. Det var slett oppmøte fra bystyrets kontor og bystyrepolitikerne. Det er rett og slett elendig, sier Wingsternes, og etterlyser blant andre Morten Myksvoll (Frp) fra helse- og sosialkomiteen.

Verste

Frem til neste års løp må Wingsternes snike seg forbi Kristiansen på vei til kontoret sitt i 12. etasje. Det var akkurat her han møtte veggen også på vei oppover.

— Det blir nok den verste opplevelsen jeg kommer til å ha her oppe de neste årene.

Wingsternes har nemlig fått seg kontor i 12. etasje, etter at Monica Mæland gikk av som byrådsleder for å bli med i regjeringen til Erna Solberg. Da ble Ragnhild Stolt-Nielsen byrådsleder.

Dag Skansen tok så over Stolt-Nielsens jobb som gruppeleder for bystyregruppen til Høyre, og lederjobben i finanskomiteen. Dermed tok Wingsternes over Skansens gamle jobb som komitéleder for byutviklingskomiteen.

Skal samarbeide

Det ser han frem til.

— Det blir en ekstremt utfordrende posisjon i en komité hvor man har kotume for å samarbeide godt mellom posisjon og oppsosisjon. Det er også den komiteen med flest og tyngst saker.

Han har mål om å jobbe for et godt samarbeid mellom posisjonene i bystyret. Erfaring fra området har han etter å ha vært i komiteen, samt vært leder for bydelsstyret i Bergenhus.

Nå får han også daglig anledning til å trene frem til neste års trappeløp.

— Jeg får løpe i branntrappen på baksiden så Kristiansen ikke får med seg hvor mye jeg trener.

Totalt deltok 180 personer i Rådhusets trappeløp.

  • Vinnertiden i herreklassen var på ett minutt og tre sekunder. Både Eirik Børsheim og Tor M. Sandtorv endte på den tiden.
  • Vinnertiden i kvinneklassen var ett minutt og 18 sekunder. Marie S. Yndestad og Elisabeth Fonnes delte seieren.
STO I KØ: Deltakerne sto på rekke og rad før de en etter en føk opp trappene i Rådhuset.
ASLE STEIESTØL WINGSTERNES
BRATT: 14 etasjer måtte deltakerne løpe opp før de kom seg i mål.
ASLE SEIESTØL WINGSTERNES
NY LEDER: Asle Seiestøl Wingsternes (H) er blitt ny leder for byutviklingskomiteen i bystyret.
BERGEN KOMMUNE