De var selv ute på tur i Os, om kvelden 1. nyttårsdag. I dag har et ektepar i 50-årene vitnet i Nordhordland tingrett. De to møtte 19-åringen på veien, da han var på vei hjem fra en sammenkomst med en kamerat.

Kameraten har i retten forklart at 19-åringen var aggressiv og i dårlig humør da han gikk.

Bakgrunn: Tidslinje for Os-drapet

Det inntrykket fikk ikke ekteparet som møtte 19-åringen 10-15 minutter senere.

Fotballtrener

— Vi skulle ned på Osvegen. På motsatt side gikk en mann sjanglende på gressbakken. Vi spurte om han skulle ha hjelp. På veien over så jeg at det var [tiltaltes navn]. Han kjente meg igjen. Han var tydelig beruset, men blid og i godt humør, slik jeg oppfattet ham, forklarte mannen.

Han hadde vært fotballtreneren til 19-åringen i flere år, og kjente godt til ham.

De snakket sammen noen få minutter, før 19-åringen gikk videre i retning nabolaget der både han selv og Hilda Feste bodde.

— Talen var grei, sa mannen i retten.

Et overvåkningskamera ved Rema-butikken der ekteparet møtte ham, tidfester møtet til rundt 20.56. Politiet er ikke helt sikre på at det er tiltalte som såvidt er med i bildekanten - men antar det. Ekteparet er ikke med på filmen.

16 minutter senere, klokken 21.12, ble trygghetsalarmen til Hilda Feste utløst.

- Fikk det ikke til å stemme

Ekteparet kontaktet politiet 22. februar, dagen etter pågripelsen, om hva de hadde sett.

Rett etter drapet, vurderte de også å forsikre seg om at den da 18 år gamle mannen hadde meldt fra til politiet, i tilfelle han hadde observert noe.

— Vi snakket litt om det, men vi fikk ikke det til å stemme at det kunne være han som var gjerningsmann. Det var etterlyst en som var litt eldre. Så var han så full, og det var dårlig tid, fortalte konen retten.