— Så mange problemer har ikke tåken skapt så lenge jeg kan huske, sier Turid K. Olsen i Braathens-skranken. Hun har jobbet på flyplassen i nesten 20 år.

— Men passasjerene har tatt dette med godt mot. Det er jo bare å se ut vinduet: Værgudene har ikke vi noen makt over, legger kollega Elisabeth Waage til.

Lengter hjem i tåkeheim

Kjæresteparet Hans Peter Voll (22) og Hege Sletta (18) fra Klepp brukte helgen på julehandel i Aberdeen. Søndag ettermiddag skulle de lande på Stavanger lufthavn. Det satte tåken en stopper for. Dermed bar ferden til Bergen. Etter en natt på hotell, stilte de på flyplassen mandag formiddag. Og ble møtt av en ny tåkevegg.

— Huff. Nå er vi lei. Slik det ser ut nå, kommer vi oss ikke hjem i dag heller. På toppen av alt er alle klærne våre dynket med whisky, etter at en flaske i bagasjen ble knust under sikkerhetssjekken, sukker de to.

Mister feriedag

I innsjekkingen kikket solhungrige turister engstelig på klokken da bt.no svippet innom i ettermiddag. Mister vi en dag av ferien, var det store spørsmålet.

— Nå krysser vi fingrene og håper vi kommer oss av gårde i løpet av dagen. Vi har bare en uke og det er ergerlig om vi mister en hel dag i Syden, forteller Kristine Rykke - klar som ett egg for en uke på Lanzarote.

Mer trøbbel i morgen

Utover kvelden lettet tåken, og flyselskapene strevde med å få sendt av gårde alle som hadde ventet hele dagen.

Storm-meteorolog Svein Inge Andersen spår likevel mer tåketrøbbel for Flesland-passasjerer i morgen.

— Det er ut som om tåken ligger like tett da. Det er imidlertid ørsmå marginer som avgjør dette, og værsituasjonen kan endre seg fort, sier Andersen.

ULRIKEN: Bt.nos webkamera på Ulriken mandag ettermiddag.
FLØYEN: Slik var utsikten fra bt.nos webkamera på Fløyen mandag ettermiddag.