Fire menn møtte opp med hund og balltre, da de kom til en fest i Øygarden lørdag kveld. I løpet av noen hektiske minutter endte festen i et rabalder av knuste flasker, skadde personer og grove trusler.

– Ble slått i brystet

Politiet fikk melding klokken 0045 om at en gruppe på tre menn var på vei inn i boligen i Blomvåg, bevæpnet med balltre og en glefsende bikkje.

Senere ble meldingen oppjustert til at det var fire personer.

Ifølge politiet var det en av mennene i følget på vei til festen for å ta sin tidligere samboer.

En 17 år gammel deltaker på festen forteller hva som skjedde:

– Alt gikk så fryktelig fort. Jeg prøvde å holde igjen døren, men ble bare slått vekk. Slaget traff meg i brystet, sier 17-åringen til Bergens Tidende.

Dame slengt vegg imellom

Deretter banet det mannevonde følget seg frem, og knuste det som kom i deres vei, tause som østers i reneste Clint Eastwood-stil.

– Slår dere jenter også, spurte en av festdeltakerne i boligen. Svaret hun fikk var tydelig nok. Hun ble lettere skadet etter at hun ble kastet vegg imellom over et bord.

Eieren av eneboligen hvor festen ble holdt, sier til Bergens Tidende at han er fortvilet over det som skjedde.

– Jeg har bare sett en av de tre mennene tidligere. Det var han som var samboer med damen som var på vår fest. Hun flyktet ut av huset da de fire kom, fortel-ler den 21 år gamle huseieren til Bergens Tidende.

Måtte sy sting i ansiktet

Da politiet kom til stedet var forholdene fortsatt meget kaotiske.

– Det er fortsatt veldig uklart hva som egentlig har skjedd på festen. En person nektet først å gå inn i ambulansen fordi han ikke hadde blitt slått i hodet med et balltre. Like etter påsto han likevel at noen hadde slått ham. Promillen har nok vært et stykke over 0,5, sa Svein Bruarøy til bt.no i går morges.

Klokken 0243 hadde politiet klart å oppløse flokene i Blomvåg. Ingen perso-ner ble pågrepet, men en hel del navn ble notert. En person ble kjørt til legevakt for å sy sting i ansiktet.

Den 21 år gamle huseieren kommer til å anmelde forholdet med det første.

– Dette var fryktelig ubehagelig, sier han til Bergens Tidende.

Dette bilde er tatt inne i boligen etter at fire tause menn hadde slått seg løs på fest i Øygarden natt til søndag. Det var rundt 20 personer på festen.