56-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i en leilighet i Solheimsviken tirsdag kveld, er en gammel kjenning av politiet.

Han har slitt med et kronisk alkoholproblem gjennom mange år, og har også mottatt behandling for alvorlig psykisk sykdom.

Det fremkommer av legeuttalelser i en av flere dommer mannen har på samvittigheten.

Bar kniv

Han er tidligere domfelt for blant annet vinningskriminalitet og fyllekjøring.

Den ferskeste dommen stammer fra i fjor. Da ble han ilagt en bot på 8000 kroner for å ha båret kniv på offentlig sted, en bot han nektet å vedta.

Saken havnet derfor i retten.

I februar i fjor ble vektere ved Haukeland universitetssykehus oppmerksom på 56-åringen. Ifølge dommen fra Bergen tingrett, var han så beruset at han ikke klarte å gjøre rede for seg.

Politiet ble tilkalt, og mannen ble kjørt til legevakt. Senere ble det fastslått at han hadde 3,0 i promille.

Under kroppsvisitasjon fant politiet en 18 cm lang foldekniv, med 7 cm langt blad, i jakkelommen.

Ilagt besøksforbud

For ti år siden ble han tatt med en foldekniv på Fjell lensmannskontor, hvor han skulle inn til avhør etter å ha blitt stanset i en promillekontroll. Kniven ble båret i en slire i beltet, og hadde et 9,5 cm langt blad.

I 2004 ble mannen ilagt besøksforbud mot en tidligere kjæreste, etter å ha forsøkt å bore opp låsen i kvinnens inngangsdør.

Den drapssiktede 56-åringen nekter for å ha noe med tirsdagens drap å gjøre. I innledende avhør har han forklart at han ikke var i leiligheten.

— Han stiller seg uforstående til siktelsen. Han har forklart at han ikke kjenner til dette, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Nabokrangel i april

Det var tre menn i leiligheten da 56-åringen skal ha stormet inn med kniv. Den ene av dem ble stukket til døde, mens en annen pådro seg lettere skader.

Alle de involverte bodde i den kommunale bygården i Michael Krohns gate.

Natt til 3. april i år rykket politiet ut til den samme adressen, etter å ha fått melding om et slagsmål mellom to beboere. 56-åringen skal da ha vært involvert i en slåsskamp. En av de involverte i tirsdagens knivdrama skal da ha blitt slått gjentatte ganger i hodet med et askebeger, slik at han havnet på sykehus med alvorlige skader.

56-åringen skal i nye avhør med politiet senere onsdag.