Den omkomne heter Christer Landro og kommer fra Ågotnes i Fjell kommune, opplyser Ruth Vedå ved Voss lensmannskontor.

Ulykken skjedde like etter klokken 15. Den 23 år gamle motorsyklisten kolliderte med to personbiler på Voss, i krysset der Fennaveien møter riksvei 13.

Ingen ble skadet i de to personbilene.

Traff bil i siden

Kollisjonen skjedde da den røde personbilen på bildet over skulle svinge til venstre, ut fra hovedveien. Motorsykkelen kom i motsatt retning på hovedveien og traff bilen i siden, opplyser politibetjent Ruth Vedå på ulykkesstedet.

Motorsyklisten omkom på stedet. Han kjørte sammen med flere andre motorsyklister. Kameratene unngikk kollisjon, men er sterkt preget av den tragiske hendelsen.

Politiet og en ulykkeskommisjon fra Statens vegvesen undersøkte stedet. Hendelsen er fortsatt under etterforskning.

Fartsgrensen på ulykkesstedet er 50 kilometer i timen. Årsaken til at den er satt såpass lavt, er at det ligger en bussholdeplass der, like utenfor Bjørgum skule.

— Det er ingenting som tyder på at noen har holdt høye hastigheter, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Veien stengt

Etter ulykken ble trafikken omdirigert til sykkelveien som går parallelt med riksveien, på andre siden av elven. Det er også sannsynlig at mange bilister har tatt gamleveien.

Store kjøretøyer kan ikke bruke småveiene, og flere ble stående i kø på stedet.

Politiet slapp imidlertid forbi en del turistbusser med cruisepassasjerer.

TRUFFET I SIDEN: Den røde bilen var i ferd med å svinge av fra hovedveien da motorsykkelen traff den i siden.
ARNE HOFSETH