Ulykken skjedde på E 39 ved det lille tettstedet Årdal ved Jølstravatnet i Jølster kommune ved 17.30-tiden i ettermiddag.

Politiet hadde i kveld få detaljer om hendelsesforløpet. Vitner forteller til BT at de to tyske motorsyklene kom kjørende østover, bak en nederlandsk personbil.

Like før en smal bro, stoppet bilen opp, for å gi plass til en møtende rutebuss. De to motorsyklene klarte ikke å bremse opp, og kjørte inn i personbilen bakfra. På den ene motorsykkelen satt det to personer.

Den mannlige føreren ble slynget av sykkelen, traff bussen i fronten, og ble overkjørt. Trolig døde mannen momentant.

Fikk sjokkskader

— Den døde er en utenlandsk mann i 40-årene. Mannens identitet kan vi ikke gå ut med før i morgen, sa operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no i kveld.

Både den kvinnelige passasjeren og mannen som førte den andre motorsykkelen slapp fra ulykken uten alvorlige fysiske skader, men begge to ble kjørt til Sentralsjukehuset i Førde for legehjelp og behandling for sjokkskader.

Ekspressbussen som havnet midt opp i ulykken, kom fra Oslo og tilhører Sogn Billag. Ingen av passasjerene i bussen kom til skade, bortsett fra en kvinne som var på toalettet og dunket hodet i veggen da bussen bråbremset.

- Bussjåføren får hjelp

Slik hendelsesforløpet fremstår i kveld, er det ingenting som tyder på at bussjåføren kan klandres for ulykken. Han er nå fulgt til hjemstedet sitt av kollegaer.

— Det skal etter forholdene gå bra med ham. Vi skal sørge for at han får all den hjelp han føler behov for etter dette, sier administrerende direktør i Sogn Billag, Jarle Molde, til BT.