I 11-tiden ble politiet varslet om en trafikkulykke i Naustdalstunnelen på riksvei 5, halvannen mil nordvest for Førde.

En time senere bekrefter politiet at det er snakk om en dødsulykke.

— Det har vært en frontkollisjon mellom en lastebil og en motorsykkel. Det har trolig vært høy fart inne i bildet. Motorsyklisten er bekreftet omkommet, sier Kjetil Drange, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt. Det oppsto en brann etter kollisjonen, denne ble raskt slukket, opplyser politiet.

Ingen vitner

Operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Stig Inge Hauge, sier at de har et vitne som har observert at motorsyklisten holdt høy fart.

Politiet skal ikke ha noen andre vitner enn lastebilsjåføren til selve kollisjonen. Sogn og Fjordane politidistrikt skriver i politiloggen 17.45 lørdag at det ser ut til at motorsyklisten har kommet over i motgående kjørefelt og truffet lastebilen.

Motorsyklisten kjørte i retning Førde, og lastebilen, som var en trekkvogn, kom i motsatt retning.

Ulykken skal ha skjedd 1,2 kilometer inne i tunnelen på Florø-siden.

Etablert et kriseteam

Klokken 18.55 lørdag var Riksvei 5 åpnet for normal trafikk.

Det er etablert et kriseteam i Florø som skal ta hånd om føreren av lastebilen og pårørende til eieren av motorsykkelen.

Politiet jobber med å identifisere den omkomne.

OMKOM I TRAFIKKULYKKE: En mann døde da han kjørte i tunnelveggen i Naustdalstunnelen i 2008.
BT-TIPSER

Flere dødsulykker

Dødsulykken i Naustdalstunnelen er ikke den første av sitt slag. Både i 2008 og i 2006 har ulykker endt med dødsfall i tunnelen.

I 2008 omkom en 24 år gammel mann fra Sør-Trøndelag da bilen kjørte inn i fjellveggen omtrent 100 meter fra tunnelåpningen på Naustdal-siden.

ULYKKE: En ung mann omkom da han kjørte inn i fjellveggen i Naustdalstunnelen i 2008
Cosmin Cosma/NRK Sogn og Fjordane

Mannen, som var alene i bilen, ble fraktet med helikopter til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Vitner på stedet hadde sagt at bilen holdt høy fart, sa operasjonsleder Inge Værøi i Sogn og fjordane politidistrikt til BT i 2008.

Åpnet i 1995

Også i 2006 var det en dødsulykke i Naustdalstunnelen. To biler kolliderte da den ene bilen kom over i motsatt kjøreretning.

Den omkomne var en 35 år gammel mann. Føreren av den andre bilen var en 68 år gammel mann. Han fikk lettere skader.

Ulykken skjedde midt på dagen, rundt 500 meter inne i Naustdalstunnelen. Politiet sa da til bt.no at de ikke hadde mistanke om promille eller spesielt høy fart i forbindelse med ulykken.

Tunnelen ble åpnet i 1995, og går mellom Jonstad i Naustdal og Svarthumle i Flora. Naustdalstunnelen erstattet den gamle veien over Ramsdalsheia.