Politiet fikk melding om en kollisjon mellom en motorsykkel og en bil på fylkesvei 57 klokken 7.46. Ulykken skjedde på nordsiden av Lyngfjelltunnelen i Fjellangerkrysset.

Klokken 08.22 meldte politiet at en MC-fører omkom i ulykken.

— Den mannlige motorsyklisten er bekreftet omkommet. Det var et tragisk utfall av ulykken, sier operasjonsleder Frode Kolltveit.

Forsøkt gjenopplivet

Klokken 08.44 meldte politiet at også en bil nummer to var innblandet i ulykken.

ULYKKE. Dødsulykken skjedde på nordsiden av Lyngfjelltunnelen i Lindås. Det er 70-sone på stedet.
Erlend Spurkeland

— Begge bilførere er kjørt til lokal legevakt for kontroll, sier Kolltveit.

Ifølge innsatsleder Kjell-Idar Vangberg kom motorsyklisten ut fra en mindre vei og skulle til venstre i Fjellangerkrysset mot Mongstad på fylkesvei 57 da sammenstøtet skjedde.

Motorsyklisten kolliderte i bilen som kom nordfra og som skulle til Knarvik.

— Han ble forsøkt gjenopplivet på stedet, men livet sto ikke til å redde, sier Vangberg.

Han opplyser at den andre bilen som kom imot stoppet opp, og at den ikke var involvert i ulykken.

Veier er åpen

Lyngfjelltunnelen var en stund stengt på grunn av trafikkulykken, men klokken 08.44 meldte politiet at kjørefeltet i sørlig retning ville være åpen forbi ulykkesstedet.

Statens vegvesens ulykkesgruppe, og krimteknikere fra politiet er nå ferdige med sine undersøkelser på stedet.

— Veien er åpen for alminnelig ferdsel, melder politet rundt klokken 11.30.

- Det er veldig tragisk.

Ordfører i Lindås kommune Astrid Aarhus Byrknes forteller at hun er blitt orientert om dødsulykken som skjedde på fylkesvei 57.

— Det er veldig tragisk. Det er aldri kjekt å motta sånne beskjeder. Vi har hatt altfor mange dødsulykker på fylkesvei 57 og på E39 i Lindås, sier Byrknes.

Hun sier at kommunen i flere år har hatt et trafikksikringsprosjektder blåslysetatene og Trygg Trafikk samarbeider tett.

— Vi jobber kontinuerlig med trafikksikkerhet i kommunen. Vi er spesielt opptatt av holdningsskapende arbeid rettet mot barn, ungdom, russ og voksne. Når det gjelder standarden på veiene, så gjør vi så godt vi kan med de midlene vi har, sier hun.

Hun trekker frem at de i fjor fikk 500.000 kroner av Samferdselsdepartementet til trafikksikringsprosjekt sitt.

— Jeg brenner veldig for dette, og i fjor reiste vi rett og slett inn til Oslo for å fortelle om arbeidet vårt og utfordringene våre. Vi er en kommune med mange ulykker og en kommune som har utfordringer i forhold til trafikksikringsarbeid. Så pengene kommer godt med og skal brukes til forebyggende arbeid, sier hun.

ulykkelindaas.jpg
Erlend Spurkeland