Søndag kveld ble det meldt om brann i en enebolig i Ekerstølsvegen i Fana. Det ble meldt om kraftig røykutvikling fra stedet, og nødetatene rykket ut.

Vel fremme viste det seg at det var brann i en parkert motorsykkel.

Gunnar Henriksen hadde vært ute på motorsykkeltur i solen.

Selvantente i garasjen

— Jeg kommer hjem, kjører sykkelen inn i garasjen og går opp og tar av meg MC-drakten. Når jeg går ut, ser jeg forferdelig mye røyk, og tenker med én gang at det er sykkelen, sier han til bt.no.

Sykkelen, en Suzuki Marauder, hadde tatt fyr mens den sto parkert inne i garasjen.

— Jeg er veldig ulykkelig over at jeg mister sykkelen, sier han.

GANSKE SVIDD: Suzukien er totalskadet.
JO HJELLE

Frode Bruknapp, brigadeleder i Bergen brannvesen, forteller at de allerede ved sjølinjen så masse svart røyk, og at de vurderte å kalle ut ekstra mannskaper.

— Men vi ventet til vi kom frem, og klarte å ta det. Det var en gammeldags og brannsikker garasje, så det gikk bra, sier Bruknapp.

Henriksen er murmester og har bygget huset selv.

— Det er gjort skikkelig. Jeg satte inn ståldør mellom garasjen og resten av kjelleren. Det er bare de med penger som gjør sånt nå for tiden, sier han.

Ga en god del røyk

Brannen ble meldt klokken 19.32, og var slukket kort tid etter at mannskapene kom frem. Det tok aldri fyr i noe annet enn motorsykkelen.

— Det var brann i en motorsykkel som sto inne i en garasje. Brannen var begrenset til der inne, men ga en god del røyk. Vi ventilerer ut røyken nå, og vurderer om vi trenger å lufte i huset også, sier Trond Jargren, vaktkommandør i Bergen brannvesen.

BRANNSIKKER: Garasjen er en del av kjelleren, men viste seg å være brannsikker.
JO HJELLE