— Vi får noen gode ideer om fargevalg og hvordan vi kan sette ting sammen, sier Linda Rygel. Hun likte det hun så, og syntes både moten og modellene var nydelige. Og her var ikke bare åletynne modeller, men en god blanding i fylde og høyde. Det verdsatte hun.

Årets farger

Årets motefarger er turkis, grønt og gult kombinert med hvitt. Her var hverdag og fest om hverandre. Først en brudekjole i hvitt, så blå dongeribukse og hvit jakke eller gulgrønt skjørt og hvit topp. Vi falt for en nydelig rosa kjole i lett, sommerlig stoff og et turkisfarget skjørt med topp i samme farge.

29 kvinnelige og mannlige modeller stråler på byens nye catwalk. Unge menn med røffe frisyrer. Elegant beveger de kvinnelige modellene seg og smiler naturlig samtidig. Her er glans i øyekroken og - var det ikke til oss hun blunket?

— Fint å se at skjørtene er tilbake, sier Erik Nyheim. Han likte variasjonen av friske farger og tror mange kvinner uansett alder kan bruke dem.

Utrolig mange av byens mote- og klesforretninger var representert på årets store utendørs moteshow. Her var Vera Moda, Gant, Telegrafen, Fretex, Spar og butikker fra nesten samtlige etasjer i Galleriet og Kløverhuset.

Show og alle

— Nettopp denne variasjonen er fin, mener Else Rolland. Hun tror ikke det blir vanskelig å finne noe lekkert å ha på seg i år. Ikke minst setter hun pris på at showet er holdt ute så alle kan se det.

Byråd Lisbeth Iversen sa da hun innviet den nye scenen at hun håpet den ville bidra til at Bergen ble en bedre festivalby. Mona Grudt, fortsatt like skjønn, var ikke snauere enn at hun kalte Bergen Nordens Paris. I hvit bukse og jakke og i en topp der rødfargen dominerte, ledet hun showet.

— Her er mye sporty og fint, sier en eldre dame.

<b>LYSTE: </b>Grønnfargen lyste i gråværet. KNUT EGIL WANG (foto)
<b>FOR MENN: </b>Dagens mest originale dressjakke.<p/>KNUT EGIL WANG (foto)
<b>NY SCENE: </b>Publikum nøt vårmoten og fulgte nøye modellenes bevegelser.<p/>KNUT EGIL WANG (foto)