I dag søndag, får Nyborgs elitelag besøk av laget fra Toppvolleyballgymnaset på Sand i Ryfylke til sesongens andre hjemmekamp.

Her møter nyborgspiller Endre Thomassen (17) igjen sine landslagskamerater etter gullet i nordisk mesterskap U19 tidligere i høst. Denne gangen på andre siden av nettet.

TVN, som lagets navn forkortes til, spiller denne sesongen for første gang i eliteserien, etter at lagets ungdommer imponerte i fjor og vant 1. divisjon. Og de har også overrasket positivt denne sesongen.

Mange ventet at laget, som utelukkende består av gymnasiaster, skulle ligge i bunnen av tabellen, men ungguttene har gjort alle tips til skamme og ligger etter fire kamper på annenplass med en seier og tre kamper som er tapt knepent med 2-3. Laget har også spilt på seg selvtillit ved at stammen i laget vant nordisk i klassen U19 tidligere i høst.

Nyborg har møtt TVN til treningskamper fire ganger i forsesongen, og har gått seirende ut av alle kampene. Men det har vært knepne seiere, og flere av Nyborgs settgevinster skyldes nok noe respekt fra TVN-spillernes side. Respekten for motstanderne har de tydeligvis nå lagt fra seg, så Nyborg må helt klart spille skjerpet for å ta hjem alle poengene.

For Nyborgs del blir dette seriekamp nr. 3 denne sesongen. Første hjemmekamp ble vunnet med 3-1 over Førde, mens det i bortekampen helgen etter ble tap 2-3 for Tromsø. Fortsatt er Arne Schei usikker på spill grunnet en kneskade, men ellers stiller Nyborg et friskt og skadefritt lag, der også spillerne som tidligere var i Canada nå er kommet hjem og klare til kamp.

Kampen spilles i Stemmemyren søndag kl. 1500, og vi håper selvsagt på fulle tribuner. De som er bortreist, eller av andre grunner ikke kan ta seg til Stemmemyren, kan følge kamputviklingen på www.poengliga.no

Les om kampen her: Nyborgs unge var eldst