— Vi skal ikke dytte noen bort, sier Monica Mæland (H).

— Akkurat nå er jeg mest opptatt av å fortelle brukerne av Nygårdsparken at vi ikke behandler dem som annenrangs borgere, sier Mæland.

Det har kokt i de bergenske medier og nettdebatten på bt.no etter at BT torsdag fortalte at byrådet har vurdert å finne et alternativt sted for byens rusmisbrukere som har tilholdssted i Nygårdsparken.

**Les også:

Vil flytte narkotikamiljøet hit |

Vil ikke flytte**

Møte neste uke

— Vi har diskutert andre steder som kan være mer egnet, og til mindre sjenanse for beboere. Det finnes områder i byen med færre beboere, og der barn og unge oppholder seg i mindre grad. Som er mer avskjermet, rett og slett, sa Mæland.

Hun frykter det er skapt inntrykk av at byrådet i Bergen vil flytte på mennesker som uønskede elementer vi ikke har respekt for.

— Slik er ikke situasjonen. En eventuell flytting av narkotikamiljøet fra Nygårdsparken vil skje i dialog med miljøet, sier Mæland.

De siste dagene har mye tid gått med på å kontakte og invitere de ulike interesse- og brukerorganisasjonene for å invitere dem til et møte med Mæland selv og helsebyråd Liv Røssland i neste uke.

Dialog

Flere beboere BT har vært i kontakt med de siste dagene mener at mens de narkomane tidligere stort sett holdt seg i Nygårdsparken, har åpenlyst rusmisbruk nå spredt seg til større deler av Møhlenpris.

Monica Mæland ønsker også en dialog med parkens naboer på Nygårdshøyden og Møhlenpris.

— Jeg har selvfølgelig også forståelse for dem som følger dette på nært hold.

Hvis det medfører riktighet at omsetningen av narkotiske stoffer har økt og art bruken foregår mer åpenlyst enn tidligere, mener byrådslederen det er en politisak.

— Men vi følger med. Ulovlige handlinger og eventuell utbredelse av omsetning og salg er en sak vi tar opp med dem.

RESPEKT: - Hvis noen tror byrådet står for et menneskesyn hvor vi tror vi kan flytte på mennesker som kveg, tar de grundig feil, sier byrådsleder Monica Mæland (H).
Bergens Tidende