Både den 49-årige moren og hennes 29 år gamle sønn har vedgått befatning med over 700 gram heroin, men begge nekter plent for å ha bedrevet narkohandel i stor stil, slik politiet mener å kunne bevise.

Hjemme hos de to siktede og i en bankboks, fant politiet over 120.000 kroner. Sønnen nekter kjennskap til pengene, mens moren hans hevder beløpet er hennes oppsparte midler.

Narkogjeld

Politiet mener derimot at mor og sønn har tjent pengene på salg av heroin. Dermed er det ikke sikkert at saken ender med tilståelsesrettssak, slik som begge de siktede i utgangspunktet ønsket.

— Moren har tilstått befatning med 200 gram heroin, men hevder det ikke ligger noe kriminelt bak pengene, sier politiadvokat Eli Valheim ved Hordaland politidistrikt.

Det skal være på det rene at den 49-årige kvinnen har stor narkogjeld. Det skal også være årsaken til at hun var i besittelse av hele 200 gram heroin da politiet slo til.

— Min klient nekter straffskyld for salg av heroin. Befatningen med stoffet var knyttet opp mot at hun måtte utføre noen «vennetjenester» på grunn av gammel narkogjeld, sier hennes forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Han hevder at kvinnen ikke har noen problemer med å gjøre rede for de 120.000 kronene som politiet fant.

— Hun har god dokumentasjon for alle pengene, sier Riple.

«Ibiza-saken»

Politiet anser nå saken som ferdig etterforsket, og skal etter planen sende saken over til statsadvokaten i dag. En tiltale vil trolig foreligge innen sommerferien.

Bergen tingrett ville i går løslate den 29-årige sønnen, men politiet anket avgjørelsen til lagmannsretten på grunn av gjentakelsesfare. Moren har to uker igjen av fengslingsperioden, og også hun vil ifølge advokat Riple begjære seg løslatt når den er over.

Begge de siktede er gamle kjenninger av politiet. I 1992 ble kvinnen dømt for å ha fått sønnen til å smugle ett kilo amfetamin og 500 doser LSD fra Amsterdam. Gulating lagmannsrett fant det bevist at kvinnen fra sitt daværende hjem på Ibiza organiserte smugling av totalt halvannet kilo amfetamin til Norge, på oppdrag fra sin narkomane bror. Trebarnsmoren ble dømt til fengsel i seks år, i det som i mediene ble kjent som «Ibiza-saken».