Vestlendingene får beholde sommertemperatur i morgen mandag, men deretter blir det mer vårlige forhold med maks femten grader om dagen. Det ventes ingen nedbør i Hordaland, og frem til og med torsdag blir det til dels pent vær, opplyser Vervarslinga på Vestllandet.

10-12 grader

— Det blir gradvis kaldere utover i uken. I morgen ser det ikke ut til å bli noen endringer i forhold til i søndagen. Men fra tirsdag endrer temperaturen seg. I ytre strøk blir det neppe mer enn 10-12 grader på dagtid, sier vakthavende meteorolog Jørgen Grønneberg.

Det blir frisk bris fra nord som kan komme opp i stiv kuliing senere på dagen.

— Vinden gjør at det blir større forskjell mellom ytre strøk og resten av fylket. I Bergensområdet forventer vi en temperatur på maksimum femten grader, sier Jørgen Grønneberg.

Snø i Nordfjord

I Sogn og Fjordane blir det også oppholdsvær og perioder med sol tirsdag til torsdag. Men nord i fylket vil vinden gjøre seg mer gjeldende. Det kan komme opp i sterk kuling ved Stadt.

— Det vil også kunne komme enkelte byger nord i fylket. Onsdag er det utrygt for snøbyger i Nordfjord, sier Jørgen Grønneberg.

Kaldt til blomstene

For de som har brukt den tidlige sommeren til å ordne med hage og plante blomster kan uken by på utfordringer.

— De må følge med nattetemperaturen og ta sine forholdsregler. Natt til onsdag og torsdag blir det kaldt. Natt til torsdag er det fare for frost i begge fylkene, sier meteorologen.