BT har tidligere skrevet at Fyllingen ønsker å oppjustere Framohallen slik at den vil imøtekomme arenakravene til Norges Håndballforbund. Til dette anga de en sum på i overkant av 14 millioner kroner, og håpet på pengestøtte fra Trond Mohn. De fikk avslag, men har nå jobbet frem rimeligere løsninger. Det ser ut til at det likevel ordner seg for seriemestrene fra dalen.

– Tidligere ønsker var fra øverste hylle, nå har vi sett nærmere på hva vi kan kutte, forteller daglig leder i Fyllingen, Eva Jørs.

Hun mener at en del av kravene til forbundet vil være vanskelig å oppfylle.

– Det er ingen norske klubber som klarer å oppfylle de økonomiske kravene alene, det må enten sponsorer til, eller midler fra kommunen, fastslår hun.

Mange lokale publikummere har gåavstand til hallen, og i tillegg trives spillerne best i dalen. Det er liten tvil om at de nå vil gjøre sitt for å få på plass de nødvendige tiltakene.

Selv om kravene av mange blir sett på som altfor store, mener Jørs at det er på sin plass å heve produktet. Både når det gjelder kafeteriaen, toalettfasiliteter, men viktigst av alt; sitteplasser.

– Det er slik at dersom en reiser seg for å kjøpe seg en kaffe, så er gjerne plassen opptatt når en kommer tilbake. Vi ønsker jo at publikummerne skal kunne sette seg ned og kose seg, forteller hun.

Søknadsfristen for dispensasjon er 1. april. Fyllingen og styret i Framohallen har ennå ikke avklart hva de gjør.