Bilen, en blå Nissan Sunny, var på full fart vestover i tunnelen — gjennom det østgående løpet. Bare umåtelig flaks gjorde at den hasardiøse ferden endte godt.

— Tunnelen ble stengt av Vegvesenet, mens en annen bil fikk stanset bilen som kjørte feil vei - og geleidet den ut på riktig side, forteller operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politikammer.

Bilføreren var antakelig passe flau etter opptrinnet, og kjørte sin vei før politiet kom til stedet.

Etter det BT kjenner til, skal det ha vært et eldre ektepar i bilen. De var på vei for å handle på Vestkanten kjøpesenter i Loddefjord da de måtte snu.

Ingen kunne i går svare på hvordan bilen kom seg inn i tunnelen. Men etter alt å dømme har bilføreren svingt inn i tunnelåpningen under Puddefjordsbroen, hvor det er inn- og utkjørsel for trafikken i Michael Krohns gate og Carl Konows gate.

Oppe på broen er det nemlig så store fysiske hindre at det skal være umulig å komme inn i feil tunnelåpning.

Det er langt ifra første gang at sløve bilførere bommer stygt når de skal ut på tunneltur.

I august 2000 skapte to bilister full panikk i og ved Fløyfjellstunnelen da de plutselig kom kjørende rett imot de andre bilene. En 69 år gammel mann fra Sørlandet kjørte faktisk gjennom hele tunnelen uten å oppdage feilkjøringen. Utrolig nok gikk det hele bra.

Bare to dager etter lagde en turist krøll ved løpet på Sandviks-siden, da han plutselig fant ut at han ikke ville gjennom tunnelen likevel. Dermed snudde han og havnet mot kjøreretningen på den enveiskjørte innkjøringsveien.

INNKJØRING? Antakelig var det her, under Puddefjordsbroen på laksevågsiden, at en personbil i går bommet på innkjøringen og endte opp i feil tunnelløp. Bilen på bildet har intet med saken å gjøre.<p/>FOTO: TOR HØVIK