I løpet av noen formiddagstimer (mellom regnskurene) formet han bokstavene a-r-o-c-b-e-l-a-n, eller Barcelona, om du vil, med sprayboksene sine. Det nye navnet på restauranten, som du sikkert skjønner. Svendsen, som kaller seg selv semiprofesjonell utsmykker, har fått det ærefulle oppdraget å lage logoen.

— Graffiti i Bergen, på høylys dag. Har du fått mye kjeft?

— Nei, faktisk ikke. Det er veldig morsomt å stå her, utrolig mange mennesker som kommer bort og lurer på hva jeg gjør, sier Svendsen. (Vi som har kontor på andre siden av gaten, kan skrive under på det).

En eldre mann kom for eksempel bort og fortalte den sprayende østlendingen om smauets historie, og skrøt av den nye fargen på huset. Den hadde sol i seg, mente han. Fargen heter forresten 'Namibiaørken'. Som vi vet, har ikke alle byens borgere vært like fornøyd med fargevalget.

Restauranteier Jarle Høyvik er storfornøyd med Svendsens arbeid.

— Dette må være det eldste bygget jeg har utsmykket, sier Svendsen - med kunstnernavnet Jedy - fornøyd. Huset er fra 1795, og var opprinnelig en gammel stall.

Regnet stopper, og Jedy skynder seg opp på stigen igjen for å jobbe før neste skur.

RESTAURANTFASADE: Tapasrestauranten «Barcelona», som snart åpner i Torggaten, går nye veier for å pynte fasaden. I går sprayet Rune J. Svendsen det nye restaurantnavnet på veggen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN