Bergen sentrum tidlig en søndag morgen kan være en deprimerende opplevelse for de av oss som tror på sivilisasjonen og det gode i mennesket.

Forvirrede japanske turister på vei opp mot Johanneskirken trodde muligens at det var rester av orkanen "Rita" som hadde forvillet seg til Bergen i løpet av natten og blåst bosset ut av spannene der slikt hører hjemme. Men en journalist på vei til jobb vet bedre: Dette er bare sporene av byens innbyggere som har hygget seg med mat og drikke på nattestid.

Voksne mennesker og studenter — alle skal de innom en vomfyllsjappe på vei hjem fra by'n, og etter to tygg og et slurk slippes hele "måltidet" i bakken der de tilfeldigvis måtte befinne seg på hjemveien. Kostebilene fra Ren Bergen jobber iherdig for å viske vekk de pinlige sporene, men i trappene opp mot Johanneskirken kommer de ikke til. Der kan turister og andre observere bevisene som taler om kulturbyen Bergens sanne natur.

PS! Denne journalisten var selvsagt sitt samfunnsansvar bevisst og benyttet den første halvtimen av arbeidsdagen til å plukke andres boss i Vestre Torggate. Blant funnene var hundrevis av servietter påtrykket "Bon Apetitt", et titalls halvspiste burgere og en nesten full flaske rødvin.

EN NATT FORBI: Slik ser trappene i Vestre Torggate ut en vanlig søndag morgen. Dette var før BTs lille ryddeaksjon i 08-tiden.