Mange bergensere, særlig eldre mennesker, ble svært opphisset da de gikk forbi markeringen «Studenter mot buekorps» på Torgallmenningen dagen før 17. mai. 200 løpesedler ble revet bort i løpet av et kvarter, og innholdet satte bergenske sinn i kok.

På sedlene sto det blant annet at buekorpsene representerer negativ voksenkontakt, at de står for verdier og symbolbruk som ble forbudt i Tyskland etter 1945, og at miljøet fører til tidligere alkohol— og røykdebut.

Rett i NRK-studio

— Mange ble forferdelig sinte. Eldre bergensere ba oss pakke oss vekk fra byen, forteller Sveinung Fjose fra Oslo, som ved hjelp av ropert utbasunerte organisasjonens ekstreme synspunkt til alt folket i Bergen sentrum.

Etter markeringen bar det rett i NRK-studio på Minde. Der fortsatte påstandene om at buekorpsene er likestillingsfiendtlige, nasjonalistiske og uniformerer små barn. Til programleder Bård Ose fortalte Fjose at det endelige målet for organisasjonen er å flytte buekorpsene fra Nygårdshøyden til parkeringsplassen ved IKEA.

Først etter det direktesendte intervjuet begynte NRK-programlederen å ane ugler i mosen. Så fikk Ose bekreftet at det hele var en bløff - i regi av Sveinung Fjoses utdrikkingslag.

— Denne gangen var det min tur til å bli lurt. Bløffen var svært godt gjennomført. Fjose holdt masken hele tiden, og jeg tok det vel seriøst. Men om jeg har lært noe av det, vet jeg ikke, ler Ose.

Byrådslederen på tråden

Overfor BT tilstår den vordende brudgommen og NHH-studenten at han egentlig er for buekorps, og synes at særlig rævediltere er «utrolig søte».

— Hva synest du da om påfunnet til kompisene dine?

— Utrolig godt planlagt og gjennomført! Løpesedlene så svært profesjonelle ut, mener Fjose.

I sendingen fortalte han også om et debattmøte, der blant andre Frank Aarebrot og Anne-Grete Strøm-Erichsen skulle delta. Like etterpå ringte byrådslederen meget irritert, og spurte hva dette skulle bety.

— Men da hun hørte at et utdrikkingslag sto bak spøken, holdt hun på å le seg i hjel, forteller Fjose.

Han innrømmer likevel at det stakk litt i ham, da han sammenliknet buekorpsene med nazismen i radiointervjuet.

— Det var vanskelig å holde seg alvorlig, men jeg fikk litt dårlig samvittighet overfor dem som hørte på, og tenkte på alle barna som er med i buekorps.

Bryllupet står for øvrig i Tønsberg 13. juli. Uten buekorps-akkompagnement.