Moren til spedbarnet som ble funnet sterkt nedkjølt i Fredrikstad søndag kveld, er avhørt.

— Hun ble avhørt mandag ettermiddag, men jeg kan ikke si noe om hva som kom fram der. Det er fordi både avhør av barnets far og en del andre skritt gjenstår i etterforskningen, sa politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt til NTB mandag kveld.

Tidligere på dagen sa han at politiet har en formening om hva som har skjedd i saken, men at han ikke kunne gi mer detaljerte opplysninger.

Fløyet til Ullevål

Den ti måneder gamle babyen ble funnet sterkt nedkjølt utenfor huset der barnet og foreldrene bor i Onsøy i Fredrikstad kommune. Spedbarnet var i live da det ble funnet, men ble beskrevet av politiet som «sterkt nedkjølt og nærmest livløst».

— Det ble fløyet til Rikshospitalet. Det er kritisk skadd; de siste opplysningene vi har fra sykehuset er at det behandles i en lunge- og hjertemaskin, forteller Granrud.

Ifølge Fredriksstad Blads reporter ble det utført hjerte- og lungeredning på stedet. Luftambulansen landet ved boligen rundt klokka 22.30 søndag kveld

- Vanskelig å konkludere

Det var sykehuset som varslet politiet om det nedkjølte barnet. På bakgrunn av det, ble det startet en undersøkelsessak for å få klarhet i hva som har skjedd.

Mandag formiddag sa fungerende leder for kriminalseksjonen, Jan Ekeberg, at de ikke hadde mistanke om noe kriminelt eller at det som skjedde var «en villet situasjon». Granrud legger inn et forbehold:

— Før vi vet mer, er det vanskelig å konkludere den ene eller andre veien, sier politiadvokaten til NTB.