Politiet bekrefter nå at de to andre vitnene til drapet i Åsane er guttenes mor og den dreptes kjæreste. Moren, som er i 60-årene, ble dermed vitne til at hennes 27 år gamle sønn ble knivdrept i deres felles hjem. Politiet mener at hennes yngste sønn (24) knivstakk ham.

— De to andre sentrale vitnene som var til stede var moren og en annen jente, avdødes kjæreste. De hadde tilhold i huset mens drapet skjedde, sier politioverbetjent Rune Løland ved Bergen Nord politistasjon.

Verken guttenes mor eller den unge kvinnen som var 27-åringens kjæreste orket å forklare seg for politiet i går om hva som skjedde inne i huset.

— Begge de to kvinenne fikk i går krisehjelp ved legevakten. Det er forståelig at guttenes mor har tungt nå, sier Løland.

Moren vil trolig få oppnevnt en egen bistandsadvokat i løpet av dagen.

Avhørene startet

Avhørene av den siktede startet opp ved 11-tiden i dag. Politietterforskerne som holder til i Åsane kom inn til politihuset like før. Det gjorde også Egil Jordan, som er forsvarer for den siktede lillebroren (24). Han sier at klienten har det tungt.

— Han har et behov for å frem sin side av saken og ønsker å bli avhørt, sier Jordan.

Ved 15-tiden i dag pågikk fortsatt avhør av både siktede og hans mor.

Kjæresten avhøres i ettermiddag

Senere i dag skal 27-åringens kjæreste avhøres.

24-åringen var ikke i stand til å bli avhørt lørdag.

— Han ble kjørt inn til politiarresten ut på morgenen lørdag og hadde ikke sovet hele natten. Han brukte nok det meste av dagen i går på å sove ut i politiarresten, sier Jordan.

Vil ha frem sin side

Politiet har beslaglagt en kniv som de mener er drapsvåpenet.

Krimteknikere fortsetter i dag sitt arbeid på åstedet for drapet i Liakroken.

Dette huset leide moren og de to sønnene fra mars i år.

«SØSKENDRAP»: I dette huset i Åsane mener politiet at den 24 år gamle mannen knivstakk sin tre år eldre storebror til døde natt til lørdag. 24-åringen ble pågrepet, og politiet sikret samtidig en kniv de mener kan være drapsvåpenet.
Fred Ivar Utsi Klemetsen
KOM TIL AVHØR: Ved 11-tiden i dag startet avhørene av den siktede 24-åringen, som er lillebror til den drepte. Egil Jordan sier at siktede ønsker å forklare seg for politiet om hva som skjedde drapsnatten.
ODD MEHUS